Vrtićka teta napala supruga, a onda i policajce. Na sudu se branila: 'Malo sam popila, to inače ne radim'

Priznala je sve što joj je policija u prijavi stavila na teret

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nedavno je sud u Zagrebu nepravomoćno osudio 35-godišnju ženu, koja inače radi kao odgojiteljica u vrtiću, jer je lani bila nasilna prema svom suprugu u nazočnosti djeteta, piše Danica.

“Supruga je vrijeđala riječima: ‘Muslimansko go*no, je*em ti oca i majku!’ Bacala je stvari po stanu i fizički nasrnula na njega, primila ga je rukama i pokušavši ugristi za vrat. To je kod njega izazvalo osjećaj straha i uznemirenost, kao i povredu dostojanstva”, piše u presudi koja je objavljena ovaj tjedan.

‘Malo sam popila’

U presudi se navodi i da je kasnije, tijekom boravka u službenim prostorijama policije u Zagrebu, vrijeđala policajce: “Go*na jedna nesposobna, je*em vam mater nesposobnu, koja vam je pi*ka materina, kurvo, nadobudan si, imao si loše ocjene u školi pa si policajac”. Time je prekršila i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Priznala je sve što joj je policija u prijavi stavila na teret. “Malo sam popila, što inače ne radim. Ne znam što mi se desilo, ali reagirala sam potpuno neprimjereno. Zbog toga se iskreno kajem i obećavam da više neću ponoviti ovakve prekršaje”, rekla je na sudu.

Dobila 20 dana uvjetnog zatvora

Da je optužena zaista “malo popila” potvrđuje i činjenica da je iste večeri u 23:15, nakon poziva muža, “smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a vidljivo je i da je okrivljenici izmjerena količina alkohola od 0,92 promila”.

Proglašena je krivom i dobila je uvjetnu kaznu od 20 dana zatvora, od čega se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru. Mora platiti i 300 eura kazne.

“Navedena kazna izrečena je imajući u vidu osobne i materijalne prilike okrivljenice, cijeneći kao olakotnu okolnost iskreno priznanje prekršaja i njezinu dosadašnju nekažnjavanost te izraženo kajanje, dok otegotnih okolnosti sud nije našao”, navedeno je u presudi.