Zagrepčanin htio svetom vodom blagosloviti stan, na kraju završio na sudu s vlastitom majkom: 'Pa nisi ti svećenik'

Sin je u jednom trenutku odgurnuo majku zbog čega je dobio osuđujuću presudu

24.12.2014., Sibenik - Hrvatski bozicni obicaj, blagoslov domova i obitelji."nPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Općinski prekršajni sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu protiv 50-godišnjaka koji je krajem ožujka odgurnuo 80-godišnju majku, a toj obiteljskoj razmirici kumovala je sveta voda.

Kako se navodi u presudi, muškarac je u Zagrebu 28. ožujka oko 8.30 sati špricao svetu vodu po stanu, a majka mu je kazala da prestane to raditi jer, kako je kazala na sudu, “nije on svećenik da blagoslovi stan”.

Nakon što se oglušio na njene riječi, majka ga je polila čašom vode. On ju je zatim odgurnuo kako ga ne bi ponovno polila, a ona je onda izgubila ravnotežu i pala na pod. To joj je izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, zbog čega je odmah nazvala kćer, koja je pozvala policiju na intervenciju.

Izrečena mu zaštitna mjera

Sutkinja Maja Županić Ukropina u presudi navodi da je 50-godišnjak počinio “nasilje u obitelji na štetu majke primjenom fizičke sile uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda”.

Sud mu nije izrekao novčanu kaznu, ali je dobio zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja žrtve nasilja u obitelji u trajanju od jednog mjeseca. Zagrebačka policija u idućih mjesec dana provjeravat će poštuje li 50-godišnjak mjeru, a ako je prekrši, zaradit će novčanu kaznu u iznosu od najmanje 390 eura ili kaznu zatvora od najmanje 10 dana.