Nakon 18 sati završena talačka kriza u Hamburgu: predao se muškarac koji je pucao, oteta curica nije ozlijeđena

Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta

FOTO: Jonas Walzberg/ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Gotova je talačka kriza na hamburškom aerodromu, javlja policija. “Osumnjičeni je izašao iz automobila s kćerkom. Uhićen je i nije pružao otpor te dijete, čini se, nije ozlijeđeno”, objavila je hamburška policija na X-u, bivšem Twitteru.

Podsjetimo, zgrada terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s kćerkom (4) u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za dpa jučer navečer.

Muškarac je navodno jučer oko 19:20 ušao u stan svoje bivše žene, a adresu je saznao preko oglasa kojeg je žena objavila na internetu. Koristeći lažnu e-mail adresu dogovorio je susret sa svojom bivšom suprugom i oteo njihovu kćer.

Talačka kriza trajala preko 18 sati

Naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke. To znači da je talačka kriza trajala ukupno preko 18 sati.

Muškarac je iz automobila izbacio dvije zapaljene boce, “nešto poput molotovljevih koktela”, rekao je glasnogovornik policije. Bacanje tih naprava nije izazvalo štetu, a vatrogasci su ugasili vatru.

Žena ga policiji prijavila za otmicu djeteta

Njemački Bild je pisao da je riječ o turskom državljaninu koji je oteo četverogodišnju kćer. Navodno je htio s njom otići u Tursku. Na aerodrom u Hamburgu stigao je u Audiju bez registarskih oznaka.

Imao je pištolj i dvaput je pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert. Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta, rekao je glasnogovornik.

Zračna luka ove godine zatvarana više puta

Hamburška zračna luka ove je godine više puta bila poprište sličnih događaja. U listopadu su vlasti zatvorile istu zračnu luku zbog prijetnje napadom na letu iz Teherana za Hamburg.

U srpnju su klimatski aktivisti iz skupine Last Generation satima paralizirali zračnu luku. Letačke operacije morale su biti obustavljene na nekoliko sati iz sigurnosnih razloga. Pogođene su bile tisuće putnika.