Zemljopis nastavlja izazivati ozbiljne probleme Trumpu. Sad je Mađarsku smjestio pokraj Rusije

Ali je barem rekao da je Viktor Orban premijer Mađarske, a ne Turske

FOTO: AFP

Donald Trump opet napravio geografsku grešku, ovaj put smještajući Mađarsku neposredno pokraj Rusije. Na skupu u Iowi, Trump je spomenuo mađarskog premijera Viktora Orbana, ali je pritom rekao tvrdio da Mađarska graniči s Rusijom.

“Je li itko ikada čuo za Viktora Orbana? On je šef Mađarske. Mađarska je između Ukrajine i Rusije”, rekao je Trump jučer tijekom skupa u Sioux Cityju u Iowi.

Ovo nije prvi put da je Trump napravio sličnu grešku. Prije manje od tjedan dana, bivši američki predsjednik pobrkao je Mađarsku i Tursku nazvavši mađarskog premijera Viktora Orbana čelnikom Turske.

‘Vrlo moćan igrač’

Trump je u nekoliko navrata hvalio Orbana i govorio da ima dobar odnos s njim, a njihov odnos je dodatno ojačao od kada je Orban postao izoliran na europskoj pozornici.

Trump je u nedjelju Orbana nazvao “vrlo moćnim igračem” i “vrlo čvrstim momkom”, pohvalivši mađarskog čelnika što ne dopušta migrantima ulazak u svoju zemlju. Orban je podržao Trumpovu kampanju te je čak na internetu objavio zaštitni znak republikanskog kandidata.