Zločesti dečko Hollywooda, glumac Shia LaBeouf, želi postati đakon. Tvrdi da ga je Mel Gibson izveo na pravi put

LaBeouf na sve ovo odlučio tijekom snimanja filma 'Padre Pio'

Ferrari Press Agency
Ref 12166
Brad & Jen 1
18/09/2020
See Ferrari text
Picture MUST credit: Core

Former husand and wife Brad Pitt and Jennifer Aniston were reunited onscreen,  via video conferencing, for the first time in decades with a risqué scene during a table read of 1982 movie Fast Times At Ridgemont High.Brad , 56, took on the role of Brad Hamilton, originally played by Judge Reinhold, 63, while his ex-wife Jennifer, 51, played high school 'sex queen' Linda Barrett, portrayed by Phoebe Cates, 57, in the coming-of-age teenage comedy.The former couple shared a screen together during the film's daydream sequence which takes place after Brad arrives at a pool party hosted by his younger sister Stacy Hamilton, played by Oscar-winning actress Julia Roberts, 52.Shawshank Redemption star Morgan Freeman, 83, who narrated the event by reading out selected scene headings and action.Pitt and Aniston were joined in the star-studded charitable by Roberts, Freeman, and Hollywood A-listers incluing Sean Penn, Matthew McConaughey, , Ray Liotta, Shia LaBeouf ,John  Legend and chat show host Jimmy KimmmelThe event officially titled Dane Cook Presents Feelin' A-Live Fast Times At Ridgemont High served as a fundraiser for the humanitarian organization CORE (Community Organized Relief Effort] co-founded by Penn, 60, and REFORM Alliance in the battle against the coronavirus pandemic.

OPS: Clip from the CORE reading.  Shia LaBeouf

Picture supplied by Ferrari,Image: 558606020, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
FOTO: CORE/Profimedia

Glumac Shia LaBeouf prešao je na katoličanstvo, krizmao se i tako je službeno primljen u Katoličku Crkvu, a navodno želi postati i đakon, odnosno crkveni službenik, piše The Telegraph. Krizmao ga je biskup Robert Barron iz biskupije Winona-Rochester u Minnesoti.

Glumčev krizmani kum Alexander Rodriguez rekao je za Catholic News Agency da LaBeouf želi u nekom trenutku postati đakon dodajući kako se LaBeouf na sve ovo odlučio tijekom snimanja filma „Padre Pio“ redatelja Abela Ferrare. U ovom biografskom filmu iz 2020. godine, LaBeouf glumi poznatog talijanskog svećenika. „Spontano je rekao da želi postati đakon jer se tako osjeća“, kazao je Rodriguez.

Uloga đakona uključuje obavljanje mnogih dužnosti svećenika, no od LaBeoufa se ne traži da prigrli celibat i može ostati u braku sa svojom suprugom, britanskom glumicom Mijom Goth.

Tužila ga je bivša djevojka

LaBeoufova majka je Židovka, a otac katolik pa je glumac prošao i krštenje i bar micvu. Religiozno buđenje holivudskog glumca dolazi nakon godina ekscentričnog ponašanja. LaBeouf je započeo karijeru kao dječji glumac u Disneyevoj seriji Even Stevens, a postao je međunarodna zvijezda u dobi od 20 godina nakon glavne uloge u filmu Transformers 2007.

Glumac je radio na brojnim block buster filmovima, a postao je poznat po incidentima, uključujući izlazak na crveni tepih Berlinskog filmskog festivala s papirnatom vrećicom na glavi. Uhićen je nekoliko puta, a bivša djevojka FKA Twigs tužila ga je u prosincu 2020. zbog navodnog fizičkog i seksualnog nasilja. Suđenje počinje 13. listopada.

LaBeouf je ispočetka rekao da ga je “sram” i da mu je “žao” no kasnije je odbacio optužbe. Odlučio se za katoličku vjeru zbog, kako kaže, problema s alkoholizmom kao i problema u privatnom životu.

Utjecaj glumca Mela Gibsona

Glumac je rekao da ga je tijekom snimanja filma o svećeniku Mel Gibson „uzeo pod svoje“. „Gibson je bio oprezan sa mnom. Prije mnogo godina, otišao sam u njegovu kuću i rekao mu u lice da su njegovi vjerski stavovi i politika prepreka njegovom zanatu. Graciozno se zahihotao i rekao mi da čitam o Makabejcima”, rekao je LaBeouf za The Hollywood Reporter. “Dok sam padao, on mi je uvijek pružao podršku”, dodao je.

U priopćenju koje su objavili kapucini Zapadnoameričke provincije piše: “Oduševljeni smo što možemo reći da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf prošlog vikenda u potpunosti ušao u Crkvu sakramentom potvrde”. Dodaju da je glumac “krenuo na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvaćanja učenja Katoličke crkve”.

🌟 Exciting News! 🌟We are thrilled to share that our dear friend Shia LaBeouf has fully entered the Church this past…

Posted by Capuchin Franciscans – Western America Province on Tuesday, January 2, 2024

Godine 2022. rekao je u intervjuu s biskupom Robertom Barronom da je njegov “život bio nered, potpuni nered”, te da je “povrijedio puno ljudi”. Glumac je rekao da mu je karijera propadala kada su ga pozvali da snimi Padre Pija, a njegovo istraživanje za film, koje je uključivalo uranjanje u život franjevaca, gurnulo ga je prema katoličanstvu.