Zloglasna braća Tate ponovno završila iza rešetaka. Optuženi su za seksualno zlostavljanje

Andrew i Tristan Tate kategorički odbacuju optužbe koje im se stavljaju na teret

FOTO: AFP

Kontroverzni influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan sinoć su završili iza rešetaka u Rumunjskoj nakon što je sud u Velikoj Britaniji izdao nalog za njihovo uhićenje, prenosi BBC.

Dvojac je priveden zbog optužbi za seksualno zlostavljanje koje se odnose na razdoblje između 2012. i 2015. Njihovi predstavnici kazali su da braća poriču sve optužbe koje im se stavljaju na teret.

Rumunjska policija, piše BBC, tvrdi da su britanske vlasti izdale europski uhidbeni nalog za dvojicu muškaraca zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odnosno za Andrewa i Tristana.

Određen im je pritvor

Braća su dovedena pred tužitelja bukureštanskog prizivnog suda koji im je odredio 24-satni pritvor. Predstavnici influencera kazali su da će sud u četvrtak donijeti odluku o daljnjim potezima.

Dodali su da nalog za uhićenje oživljava optužbe stare deset godina, zbog čega su Andrew i Tristan “užasnuti i duboko uznemireni”. “Kategorički odbacuju sve optužbe i izražavaju duboko razočaranje što se tako ozbiljne optužbe oživljuju bez novih dokaza”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, protiv braće Tate u Rumunjskoj je već podignuta jedna optužnica u kojoj ih se sumnjiči za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena. Braća Tate bila su u pritvoru od 29. prosinca 2022. do 31. ožujka 2023., prije nego što ih je sud u Bukureštu stavio u kućni pritvor. Andrew Tate također je optužen za silovanje jedne od žrtava, dok je Tristan optužen za poticanje drugih na nasilje.