Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Ako vam se čini da vam parfem ne miriši onako kako bi trebao, možda je problem u nekoj od ovih stvari

Nekoliko mogućih razloga i kako to popraviti

Pošalji Podijeli Tweetaj

Jednom kada nađete miris koji volite i koji vam odgovara, ostajete mu vjerni dugo vremena. Ali što ako se dogodi da vam dragi, poznati miris, miriši nekako drugačije. Evo nekoliko mogućih razloga zbog kojih nije isti i kako to popraviti.

Držite ga u vrućoj kupaonici, punoj pare

Vrućina, vlaga i svjetlo razgradit će parfem brže nego išta drugo. Ovi uvjeti čine gornje note mirisa dominantnijima, a i općenito se mijenja kompozicija mirisa zbog oksidacije. Zato, držite parfem u originalnoj kutiji na hladnom i suhom mjestu, najbolje na noćnom ormariću, ne baš u ormariću za lijekove.

Imate ga od srednje škole

Ako vaša bočica parfema slavi već petnaestu godišnjicu korištenja, možda je ipak vrijeme da ga zamijenite. Može vam, pravilno spremljen, trajati oko 5 godina, neki puta manje. Znat ćete da se promijenio čim mu boja postane drugačija. Obično bude tamnija, miriše malo kiselo ili morate nanijeti dvostruko više da bi postigli miris kakav želite i na koji ste navikli.

Suha koža

Suha koža čini da se miris parfema prestaje osjećati puno prije. Da bi to spriječili, nanosite parfem nakon tuširanja i nanošenja bezmirisnog losiona za tijelo. Tako čuvate integritet mirisa i mirisat ćete puno dulje.

Tuče se sa drugim mirisom

Miješanje mirisa sredstva za pranje na bazi citrusa, mirisnog dezodorana i mirisa losiona za tijelo, spriječit će da parfem postigne miris koji očekujete. Nastojte da svi preparati koje koristite budu bez mirisa da bi miris parfema bio jedini ili kupujte sredstva koja imaju isti miris kao vaš parfem.

Nanosite ga u krivo doba godine

Teži mirisi koji se koriste zimi, po ljeti nisu tako dobri. Za ljeto trebate osvježavajuće mirise. Ne morate mijenjati parfem kako se mijenjaju godišnja doba ali mijenjate ga svakih pola godine.

Sastav vaše kože

Svačija koža ima jedinstvenu kombinaciju vode, kiselina, masti, proteina i šećera koji mogu promijeniti kako na vama miriše parfem. Stres, prehrana, lijekovi koje pijete pa čak i godine mogu utjecati na to u kakvoj je interakciji parfem sa vašom kožom. Ako vam parfem više ne pristaje, vrijeme je da isprobate nešto novo.

Podijeli 1 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani