Barbieri's ima novog glavnog chefa, mladog Matiju Pavlića. Kuhao je ovdje i vani, u restoranima s Michelinovim zvjezdicama

U Barbieri's je stigao prije nekoliko tjedana te je osmislio novi jesenski meni

Chef Matija Pavlić
FOTO: Mario Poje

Popularni zagrebački restoran Barbieri’s ima novog glavnog chefa. Radi se o Matiji Pavliću, mladom chefu koji je ranije radio u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, poput londonskih Ledburyja, City Sociala i Social n5. Nakon povratka iz Londona, pak, radio je u dubrovačkom restoranu 360 koji također ima prestižnu zvjezdicu.

U Barbieri’s je stigao prije nekoliko tjedana te je osmislio novi jesenski meni, javljaju iz restorana u Tkalčićevoj. Na njemu se nalazi i jelo koje je zapravo hrvatsko-japanski fusion i sastoji se od svježe jadranske tune, brokule kuhane u kombinaciji s algama, pireom od brokule i yuzua, japanskog citrusnog voća te gela od crnog čaja i morskih algi.

Još novosti na jelovniku

Japanskom kuhinjom Pavlić se inspirirao i u drugim jelima. Tako su na jelovniku i debeli krakovi hobotnice s emulzijom od fermentiranog wasabija i korabice posluženi s ljutkastim raguom od korjenastog povrća, hobotnice i čilija. Jesenski meni ipak nije inspiriran samo Japanom pa se na njemu tako nalaze odresci od jelena te patka odležana u sijenu od 10 do 14 dana.

Krakovi hobotnice s emulzijom od fermentiranog wasabija i korabice posluženi s ljutkastim raguom od korjenastog povrća, hobotnice i čilija Mario Poje

Kako kažu iz Barbieri’sa, “Pavlićevo kuhanje nadahnuto je skandinavskom kuhinjom čije su karakteristike funkcionalnost, čiste linije, besprijekorna izrada i nenametljiva elegancija te naravno, iznimna kvaliteta i sezonalnost namirnica”.

Patka odležana u sijenu od 10 do 14 dana Mario Poje