Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Buzz Aldrin na Facebooku objavio putni nalog koji je morao ispuniti kad je išao na Mjesec

Aldrin je u sklopu misije Apollo 11 putovao prema Mjesecu 'vladinom letjelicom'

Pošalji Podijeli Tweetaj

Buzz Aldrin prošli je tjedan na svom Facebook profilu putni nalog koji je morao ispuniti prije odlaska na Mjesec. Jedan od dokumenata naslovljen je na Col. Edwina E. Aldrina, a na njemu se navodi polazišna i završna točka svemirskog putovanja.

Aldrin je u sklopu misije Apollo 11 putovao iz Houstona u Texasu prema Cape Kennedyu u Floridi, a kao daljnje rute putovanja navode se Mjesec, Atlantski ocean, Havaji i povratak u Houston. Na drugoj strani putničkog dokumenta nalaze se dogovori poslovne prirode.

Slavni astronaut autom je krenuo iz svoje kuće do zračne baze Ellington, a do Cape Kennedya je putovao službenim vladinim avionom. Doduše jedan od zanimljivijih dijelova dokumenta je dio u kojem se navodi kako je Aldrin iz Cape Kennedya do Mjeseca i natrag putovao vladinom letjelicom.

Osim što ova papirologija daje jedinstven uvid u jedan od najsjajnijih momenata ljudske povijesti, Aldrin je ujedno objavio sliku formulara koji su astronauti trebali ispuniti nakon što su se vratili sa svojeg putovanja, a na njemu se navodi da sa sobom nose uzorke kamenja i prašine sa Zemljinog prirodnog satelita.

Pročitaj i ovo    
Podijeli 9 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani