Buzz Aldrin na Facebooku objavio putni nalog koji je morao ispuniti kad je išao na Mjesec

Aldrin je u sklopu misije Apollo 11 putovao prema Mjesecu 'vladinom letjelicom'

ZADNJA IZMJENA: Aug 3, 2015
Foto: Buzz Aldrin/Facebook

Buzz Aldrin prošli je tjedan na svom Facebook profilu putni nalog koji je morao ispuniti prije odlaska na Mjesec. Jedan od dokumenata naslovljen je na Col. Edwina E. Aldrina, a na njemu se navodi polazišna i završna točka svemirskog putovanja.

Aldrin je u sklopu misije Apollo 11 putovao iz Houstona u Texasu prema Cape Kennedyu u Floridi, a kao daljnje rute putovanja navode se Mjesec, Atlantski ocean, Havaji i povratak u Houston. Na drugoj strani putničkog dokumenta nalaze se dogovori poslovne prirode.

Slavni astronaut autom je krenuo iz svoje kuće do zračne baze Ellington, a do Cape Kennedya je putovao službenim vladinim avionom. Doduše jedan od zanimljivijih dijelova dokumenta je dio u kojem se navodi kako je Aldrin iz Cape Kennedya do Mjeseca i natrag putovao vladinom letjelicom.

Osim što ova papirologija daje jedinstven uvid u jedan od najsjajnijih momenata ljudske povijesti, Aldrin je ujedno objavio sliku formulara koji su astronauti trebali ispuniti nakon što su se vratili sa svojeg putovanja, a na njemu se navodi da sa sobom nose uzorke kamenja i prašine sa Zemljinog prirodnog satelita.

Matej Devčić
Telegram autor
1433 članka Više o autoru