Chefovi Medak i Šakota upravo su u Zagrebu otvorili novu mesnicu s prilično genijalnim konceptom

Mesnica Santoku otvorena je u Folnegovićevoj ulici

Prva fotografija mesnice
FOTO: Facebook

Tvrtko Šakota i Marin Medak, dva ugledna zagrebačka chefa, otvorili su novu mesnicu koja je svojim konceptom dosta drukčija od svega dosad otvorenog kod nas. Medak i Šakota u mesnici Santoku, u Folnegovićevoj ulici u Zagrebu, prodaju prethodno obrađene komade mesa koji su, kažu, precizno rezani, marinirani i spremni za pripremu kod kuće, poput steakova, rolada i drugih vrsta mesa. Veliki dio ponude baziran je na japanskoj kuhinji.

“Nakon poduže muke s hrvatskom birokracijom, kolega Marin Medak i moja malenkost, otvaramo prvu mesnicu u Hrvata koja se bazira na kuharskoj obradi mesa, marinadama i daje vam gotov proizvod s našim potpisom”, otkrio je Šakota na svom Facebook profilu.

Iskustvo vrhunskih restorana i inozemnih mesnica

Tvrtko Šakota u mesnici
Tvrtko Šakota u mesnici Facebook

Chefovi su i na službenom profilu Santokua pokazali kako izgleda hladnjak s pripremljenim komadima u mesnici na adresi Ulica Frana Folnegovića 10, a koja će od ponedjeljak do petka raditi u terminu od 12 do 19 sati te subotom od 9 do 16 sati.

“Projekt je izrastao iz ideje da se ljudima približi obrada mesa kakva se provodi u vrhunskim restoranima i inozemnim mesnicama”, objašnjavaju chefovi.

Kupci će dobiti detaljne upute za postupanje s mesom

“Ono po čemu se Santoku razlikuje od ostalih je super kvalitetno meso (većinom sa Žumberka), marinade bez kemije i aditiva pripremljene po recepturama Tvrtka Šakote, vrhunski začini, ulja, japanski kondimenti, i naravno ponuda koja prati sezonu. Marinade koje nudimo su raznolike, tako da svatko može naći nešto za sebe, ovisno o ukusu i okusu”, dodaju chefovi. A kupci će prilikom kupovine dobiti i precizne upute kako s njim dalje postupati.

Inače, Medak i Šakota mesnicu su nazvali prema tradicionalnom japanskom nožu Santoku koji u prijevodu znači ‘tri vrline’, a kako ističu na Facebook profilu novog bizinisa, to je i pojam za preciznost te eleganciju. Dvojac je počeo surađivati prije nekoliko godina kad je Šakota počeo gostovati kao chef u Medakovom RougeMarinu.