Djeca koja doručkuju imaju dva puta bolje rezultate na testovima
U istraživanju je sudjelovalo 5000 djece u dobi od 9 do 11 godina
Novo, upravo objavljeno, istraživanje pokazalo je da djeca koja su svakog dana doručkovala žitarice ili tost su imala dva puta bolje rezultate na testovima od onih koji nisu doručkovali.
U istraživanju Sveučilišta u Cardiffu sudjelovalo je 5000 učenika u dobi od devet do 11 godina te su proučavane njihove prehrambene navike. Znanstvenici su uočili poveznicu između doručkovanja i dobrih rezutlata na testu.
Čak i jedenje grickalica poput čipsa ili slatkiša u jutarnjim satima su bolji nego od nedoručkovanja. Iako znanstvenici i liječnici već dugi niz godina govore o važnosti doručkovanja za mentalne sposobnosti, tim iz Cardiffa rekao da je njihova studija dodatno i konretno to potvrdila na 5000 djece.
Dr. Graham Moore , koji je radio na studiji izjavio je : “Analizirali smo povezanost toga jesu li mladi doručkovali i kvalitetu njihovog doručka. Postoji značajna povezanost između doručka i rezultata na testovima.” Dr. Moore je rekao da nije važno jesu li učenici doručkovali kod kuće ili u školi . “Jedino je važno da doručkuju”, rekao je.