Djeca koja doručkuju imaju dva puta bolje rezultate na testovima

U istraživanju je sudjelovalo 5000 djece u dobi od 9 do 11 godina

FOTO: Kris Kesiak

Novo, upravo objavljeno, istraživanje pokazalo je da djeca koja su svakog dana doručkovala žitarice ili tost su imala dva puta bolje rezultate na testovima od onih koji nisu doručkovali.

U istraživanju Sveučilišta u Cardiffu sudjelovalo je 5000 učenika u dobi od devet do 11 godina te su proučavane njihove prehrambene navike. Znanstvenici su uočili poveznicu između doručkovanja i dobrih rezutlata na testu.

Čak i jedenje grickalica poput čipsa ili slatkiša u jutarnjim satima su bolji nego od nedoručkovanja. Iako znanstvenici i liječnici već dugi niz godina govore o važnosti doručkovanja za mentalne sposobnosti, tim iz Cardiffa rekao da je njihova studija dodatno i konretno to potvrdila na 5000 djece.

Dr. Graham Moore , koji je radio na studiji izjavio je : “Analizirali smo povezanost toga jesu li mladi doručkovali i kvalitetu njihovog doručka. Postoji značajna povezanost između doručka i rezultata na testovima.” Dr. Moore je rekao da nije važno jesu li učenici doručkovali kod kuće ili u školi . “Jedino je važno da doručkuju”, rekao je.