Ginger Sushi je prošlog tjedna u Zaprešiću otvorio svoju treću lokaciju; bili smo tamo i popričali s vlasnicom
Bar je otvoren na samoj šetnici u centru grada
Ovoga utorka u Zaprešiću je otvoren novi Ginger Sushi. Nakon onoga u Masarykovoj 21, koji je otvoren 2014,. i drugog u Dugavama, koji su otvorili dvije godine kasnije, vlasnica Adriana Doborović kaže kako im je ideja o širenju došla prirodno.
“Još od pokretanja prvog Ginger Sushija u Masarykovoj imali smo plan otvoriti još nekoliko lokala kojima bismo mogli strateški pokrivati područja u Zagrebu i okolici“, kaže Dobrović koja je cijeli projekt pokrenula sa svojim bratom Zvonimirom. Bar su nazvali Ginger Sushi jer su oboje riđokosi pa im se to činilo fora.
Bar ima četiri sjedeća mjesta, ali planiraju otvoriti terasu
Ginger Sushi se prostire na oko 15 kvadrata, nalazi se na samoj šetnici u centru grada u ulici Baltazara Adama Krčelića 15, a u njemu su četiri sjedeća mjesta. Na proljeće planiraju otvoriti terasu s još petnaestak mjesta. Uređenje prostora u Zaprešiću trajalo je nekoliko mjeseci.
Pomagali su im, kao i dosad, dizajneri Lidija Mikluš i Igor Jeličić koji su osmislili Tabushi barske stolice. Iz Gingera kažu da im je bitno da “lokali budu funkcionalni, s minimalnim intervencijama i detaljima koji daju Gingeru prepoznatljivost”. U lokalu u Zaprešiću imaju četvero zaposlenih.
Meni je isti u svim lokalima, a povremeno će ga mjenjati
Meni je isti kao i u Zagrebu, a povremeno će ga, kao i dosad, mijenjati i nadopunjavati. Cijene sushija se kreću od 30 do 83 kune, a u ponudi imaju dvadesetak menija. Najpopularniji su Ginger meni (tuna, losos, brancin, kozica) koji košta 50 kuna i Sake mix (tuna i losos) koji košta 61 kunu.
Tu su još i Tempura (pržene kozice, brancin i tikvice) koja košta 60 kuna i Uramaki (piletina, dimljeni losos, krastavac, krem sir i pržene kozice) koji je 83 kune. Svaki od njih se sastoji od kombinacije raznih nigiri, maki i uramaki komada sushija. Od pića svakako vrijedi istaknuti japansko pivo Sapporo koje košta 22 kune.
Dobrović nam je rekla kako im je u Gingeru najvažnije da ponuda kvaliltetom prati očekivanja njih samih i njihovih gostiju. U lokalu puštaju ugodnu glazbu, a atmosfera je opuštena. Radno vrijeme Ginger Sushija u Zaprešiću je od ponedjeljka do subote, od 11 do 22 sata. Nedjeljom ne rade.