Korica je još malo proširila ponudu. Od danas imaju ovaj spektakularni sendvič

Francuski klasik Croque Monsieur ima gomilu sira koji se rasteže, težak je 250 grama i stoji 25 kuna

FOTO: Korica

Zagrebačka craft perkanica Korica širi svoju ponudu i to francuskim klasikom Croque Monsieur. Radi se o sendviču s puno sira koji se poslužuje topao kako bi se taj sir ovako spektakularno razvlačio. Sendvič je težak 250 grama i stoji 25 kuna.

“Mi Croque Monsieur radimo od kruha od kiselog tijesta, ovog našeg klasičnog koji imamo u ponudi, samo što je za ovaj sendvič pečen u kockastom kalupu. Zatim stavljamo bešamel umak sa senfom i Grana Padano sirom, šunku i sušene rajčice te Gruyere sir”, kaže nam Martina Večerić, pekarica iz Korice.

Croque Monsieur koji od danas pripremaju u Korici Korica

Uvode još novih stvari

U Korici ga pripremaju tek kada ga netko naruči. “Sprema se svježe po narudžbi jer taj sir, kada se ohladi, nije tako rastezljiv. Zapravo je cijela poanta u tom siru i sendvič mora biti friško tostiran da bi se tako razvlačio. Kada se ohladi, taj sir je kao i svaki drugi”, objašnjava Večerić.

Sendvič je u ponudi od danas, a sama priprema traje 5 minuta pa na njega ne treba dugo čekati. Inače, ovaj francuski specijalitet nije jedina novost u Korici. Prije tjedan dana u ponudu su dodali i japanski mliječni kruh shokupan koji se priprema po posebnoj recepturi.

“Radi se tradicionalnom japanskom metodom. Prvo se dio brašna iskuha u mlijeku i nakon toga se radi zamjes. To stoji dok odfermentira te se kasnije oblikuje i peče u kalupu. Težak je oko 400 grama i stoji 14 kuna”, govori Večerić i dodaje kako će od sljedećeg tjedna u ponudi imati i pandoro, talijanski kolač, ali za njega još nije definirana cijena.

Stoji 25 kuna Korica