Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Ljudi u Americi masovno pale i bacaju svoje New Balance tenisice, prilično su bijesni na kompaniju zbog Trumpa

Društvene mreže su prepune uništenih tenisica

Pošalji Podijeli Tweetaj

Prosvjedi protiv novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u većim gradovima diljem Amerike još traju, a prosvjednici su izgleda, našli i korporativni logo na koji će usmjeriti frustracije. Društvene mreže pune su fotografija i videa New Balance tenisica u smeću i WC školjkama, a neke su i zapaljene, piše Bloomberg.

New Balace, inače bostonska marka tenisica, postao je meta nakon što su iz kompanije izjavili da je Trumpova pobjeda ”korak u pravom smjeru”. Lavinu je pokrenuo tweet novinarke Wall Street Journala Sare Germano koja je citirala glasnogovornika kompanije kako administracija Baracka Obame nije imala sluha za New Balance.

Protiv trgovinskih sporazuma

Iz New Balancea kažu da ih se nepravedno demonizira. Izjava se odnosila na Trumpovu opoziciju TPP-u, trgovinskom sporazumu kojeg je Obama isposlovao sa 12 drugih zemalja. Ugovor ruši trgovinske barijere a njegovi protivnici upozoravaju kako se radi o sporazumu koji služi korporativnim interesima, na štetu američkih poslova u proizvodnji. TPP-u se inače, protivila i Hillary Clinton.

”Kao jedina velika kompanija koja tenisice proizvodi u SAD-u, New Balance ima jedinstven interes u tome da želi da se u SAD-u proizvodi više tenisica, ne manje. New Balance je podržao stajališta i Trumpa i Clinton i Bernija Sandersa prije samih izbora koja su išla u korist proizvodnje u SAD-u ”, rekli su iz kompanije. New Balance godinama lobira protiv trgovinskih sporazuma koji olakšavaju uvoz i outsourcing, dok njihov najveći američki konkurent Nike podupire takve ugovore. Kompanija proizvodi 4 milijuna tenisica godišnje u tvornicama u Massachusettsu i Maineu.

Pročitaj i ovo   
Podijeli 85 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani