Naletjeli smo na video koji detaljno opisuje koliko neke hrane možete pojesti prije nego vas ubije. Podjednako je sulud i zanimljiv

YouTube kanal AsapSCIENCE objavio je drugi dio svog popularnog videa

ZADNJA IZMJENA: kol. 10, 2017
Foto: Screenshot/YouTube

YouTube kanal AsapSCIENCE otkrio je u jednom videu što nas sve, od hrane i pića, može ubiti. Kaže se dobrih stvari nikad dosta, ali možda baš i nije tako. Prvi video objavili su 2015. godine i imao je 12 milijuna pregleda. Sada je objavljen i drugi dio koji je u kratkom vremenu već pregledan 2 milijuna puta. Video je baziran na znanstvenim istraživanjima.

Količinu kalija koja nas može ubiti sadrži 480 banana. Potrebno je 11000 naranča za predoziranje C vitaminim koje može biti kobno. Može se popiti i previše vode, treba nam 6 litara vode kroz kraće vrijeme da bi umrli. Mistricin, kemijska tvar koje ima u muškatnom orašćiću je psihoaktivna supstanca koja može izazvati konvulzije, palpitacije, mučninu pa i smrt. Sve se to događa ako pojedete dvije čajne žličice ovog začina.

Samljevene koštice trešnje mogu ubiti?!

Krumpir može, ako je izložen suncu, pozelenjeti. Zelena boja nastaje zbog klorofila koji nije toksičan. Ali zelena boja sugerira da je prisutan i solanin od kojeg se ljudi mogu razboljeti. Jedan zeleni krumpir može naškoditi, a 25 njih i ubiti.

Ako ste progutali košticu trešnje, nema panike. Vjerojatno ste probavili cijanid. Ovaj video kaže da je potrebno samo jedna do dvije, samljevene koštice da bi nas ubilo. Neki podaci kažu da ih treba biti desetak.

Ubiti nas može 85 tabli čokolade ili sedamdeset šalica kave za osobu od 70 kilograma i ako uzmete odjednom 2.1 kg šećera, ili 13 žestokih pića, 29 čajnih žličica papra, 48 čajnih žličica začina.

Eva Benedik
Telegram autor
1353 članka Više o autoru