Novi Fitbitov pametni sat imat će super funkciju; dijabetičari će na njemu moći provjeravati šećer

U svakom trenutku i bez vađenja krvi, moći će kontrolirati šećer

ZADNJA IZMJENA: ruj. 9, 2017
Foto: screenshot

Sljedećeg mjeseca, Fitbit će predstaviti svoj novi pametni sat, Iconic. Prije lansiranja stručnjaci za praćenje fitnes podataka objavili su partnerstvo s firmom za kontroliranje vrijednosti glukoze, Dexcom, što omogućava dijabetičarima da uređajem prate vrijednosti šećera u krvi, u svakom trenutku, a bez vađenja krvi iz prsta.

Fitbitov Iconic moći će prikazati podatke skupljene putem Dexcom G5 mobilnog senzora koji će se implantirati u kožu. Ovoga časa, senzor dostavlja podatke o vrijednostima šećera u krvi prikupljene svakih 5 minuta preko aplikacije, ali od 2018. godine ažuriranim podacima moći će se pristupiti preko pametnog Iconic sata.

Komunikacija se mora odvijati putem iPhonea

Dexcom G5 sustav je već kompatibilan s Apple pametnim satom, ali komunikacija se mora odvijati putem Iphonea, a ne direktno preko senzora i sata. Očekuje se da će se ovo promijeniti kada Apple lansira ažuriranu verziju sata, OS4, kasnije ove godine.

To što će Dexcom postati kompatibilan sa vodećim markama pametnih satova je dobar način da se pomogne milijunima ljudi koji boluju od dijabetesa. Svakog trenutka imat će uvid u svoje stanje. Fitbitov sat Iconic koštat će oko 300 dolara, a Dexcom senzor još 900 dolara, piše Futurism.

Eva Benedik
Telegram autor
1353 članka Više o autoru