Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Otvoren je novi Sveučilišni kampus na riječkom Trsatu, evo kako izgleda 180 milijuna kuna vrijedan projekt

Prvih stotinjak studenata uselilo je u tri nova paviljona

100
Pošalji Podijeli Tweetaj

Prvih stotinjak studenata ovaj tjedan uselilo je u novoizgrađene studentske paviljone u Kampusu Sveučilišta na Trsatu u Rijeci. Cjelokupni projekt, a radi se o investiciji od 180 milijuna kuna, još nije okončan tako da su za sada studenti dobili tri peterokatna objekta sa 754 ležajeva ukupne površine 18.431 četvornih metara.

U prvom paviljonu je 65 blokova dvokrevetnih soba (za po 4 studenta) površine oko 46,5 četvornih metara. Jedan blok se sastoji od ulaznog prostora, 2 sobe, kupaonice, WC-a, kuhinje i loggie. Prosječna površina po korisniku je, kažu sa Sveučilišta, 12 četvornih metara. Paviljon ima i 32 jednokrevetne sobe te pet soba za invalide.

Cijeli kampus ima Wi-Fi

U paviljonu 2 je 65 blokova dvokrevetnih soba (za po 4 studenta), 24 apartmana za gostujuće nastavnike, pet soba za invalide, što je sveukupno 289 ležajeva. Najmanji, Paviljon 4 sa Studentskim centrom, sastoji se 42 bloka dvokrevetnih soba (za po 4 studenta). U paviljonu se osim prostora za stanovanje nalazi centralna praonica rublja, samoposlužna praonica za studente kao i Studentski centar sa svim sadržajima (od ureda ravnatelja do studentskog servisa).

Cijeli prostor pokriven je Wi-fi signalom, sobe osim grijanja imaju i klime, a opremljene su posteljinom i posuđem. Studenti će krevet u novim paviljonima plaćati 532 kune.

003
PaviljoniSveučilište Rijeka
099
Spavaća soba za dvojeSveučilište Rijeka
100
Zajednički dio stambene jedinice – zatvorena loggiaSveučilište Rijeka
imag0776
KrevetiSveučilište Rijeka
103
Prvi studenti koji su ušli u sobeSveučilište Rijeka
112
Fasada Plavog paviljonaSveučilište Rijeka
imag0790
Pogled na jedan od paviljonaSveučilište Rijeka
imag0778
Šipka za zgiboveSveučilište Rijeka
kampus1
KampusFacebook/Riječka enciklopedija - Fluminensia
Podijeli 3 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani