Sinoć je otvoreno najljepše kino u Zagrebu, Saša Šekoranja i Dean Franić uređivali su ga godinu dana

Zove se Kaptol Boutique Cinema, ima pet dvorana i impresivan bar

ZADNJA IZMJENA: Feb 23, 2017

Sinoć je u Kaptol Centru otvoreno najljepše kino u Zagrebu. Tehnički, dio je grupacije CineStar, iako ni po dizajnu ni po konceptu nema previše veze s ostalima u lancu. Zove se Kaptol Boutique Cinema što možda sugerira na omanji prostor, ali ovaj je prilično golem.

Dvorana je ukupno pet – svaka je posve različito uređena – s tim da najveća ima 204 sjedala, najmanja 56. Dvije manje su ekskluzivnije i uz naslonjače imaju stoliće. Cijene ulaznica formirane su u nekoliko kategorija. Ovisno o filmu i dvorani u kojoj se prikazuje, koštat će od 22 do 69 kuna.

Impresivan bar, fina kava i bezglutenske grickalice

U lobbyju je bar od 450 kvadrata kojim dominiraju šank i luster od skoro dvije tone. U tom bi se prostoru, prema najavama, s vremenom trebali početi održavati koncerti, a spominju se i DJ rezidencije. Kako god, ne djeluje kao da je namjenjen isključivo posjetiteljima kina.

Koncepcijski, uz filmske hitove puštat će i neke manje komercijalne naslove, održavat će tematske filmske revije i festivale. Prvi je ZagrebDox koji počinje u nedjelju.

Dosta su dugo radili na vinskoj karti, imaju finu kavu, osam vrsta kokica i bezglutenske grickalice. Kino su, nešto manje od godinu dana, uređivali Saša Šekoranja i Dean Franić. Šekoranja je u najavama govorio da će dizajn biti u rasponu od salonskog do postapokaliptičnog. U svakom slučaju, prostor ima onu njegovu magiju.

Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL PIXSELL