Ovaj je čovjek vlasnik restorana s Michelinovom zvjezdicom, a ovog će tjedna kuhati u javnoj kuhinji
Massimo Bottura pripremat će gurmanska jela u javnoj kuhinji u Milanu
Prva pučka kuhinja dostojna Michelinove zvjezdice, koja se dodjeljuje najboljim restoranima u svijetu, otvara se ovog tjedna u Milanu. Projekt je osmislio Massimo Bottura, čiji je restoran s tri Michelinove zvjezdice, Osteria Francescana, završio drugi u godišnjem izboru 50 najboljih svjetskih restorana u Londonu.
Četrdesetak najistaknutijih talijanskih kuhara pripremat će gurmanska jela iz svjetskog sajma Expo 2015. koji se održava u sjevernoj Italiji. Hrana će tada biti dostavljena pučkoj kuhinji koju vodi Caritas.
47.648 ljudi koristilo se javnim kuhinjama ili skloništima za beskućnike u Italiji 2011. godine, što su posljednji podaci Nacionalnog instituta za statistiku. Iako je sjeverozapadna Italija bogat dio zemlje, neproporcionalno je puno beskućnika, a neki od njih, ovog će tjedna, imati priliku uživati u jelima najboljih talijanskih i svjetskih kuhara.