Ovaj je čovjek vlasnik restorana s Michelinovom zvjezdicom, a ovog će tjedna kuhati u javnoj kuhinji

Massimo Bottura pripremat će gurmanska jela u javnoj kuhinji u Milanu

Italian award winning chef, Massimo Bottura, cooks during the food and wine event "Semana Mesa SP" in Sao Paulo, Brazil on October 26, 2011.  The "Semana Mesa SP", one of the main gastronomical festivals of Latin America, brought together Brazilian and Italian chefs to discuss trends and sustainable practices. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
FOTO: AFP/AFP

Prva pučka kuhinja dostojna Michelinove zvjezdice, koja se dodjeljuje najboljim restoranima u svijetu, otvara se ovog tjedna u Milanu. Projekt je osmislio Massimo Bottura, čiji je restoran s tri Michelinove zvjezdice, Osteria Francescana, završio drugi u godišnjem izboru 50 najboljih svjetskih restorana u Londonu.

Četrdesetak najistaknutijih talijanskih kuhara pripremat će gurmanska jela iz svjetskog sajma Expo 2015. koji se održava u sjevernoj Italiji. Hrana će tada biti dostavljena pučkoj kuhinji koju vodi Caritas.

47.648 ljudi koristilo se javnim kuhinjama ili skloništima za beskućnike u Italiji 2011. godine, što su posljednji podaci Nacionalnog instituta za statistiku. Iako je sjeverozapadna Italija bogat dio zemlje, neproporcionalno je puno beskućnika, a neki od njih, ovog će tjedna, imati priliku uživati u jelima najboljih talijanskih i svjetskih kuhara.