Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Ovo otkriće razveselit će apsolutno sve, znanstvenici ozbiljno tvrde da znaju kako odgoditi starenje

Ovo bi moglo prevenirati bolesti kao Alzheimer i Parkinsons

University professor Julieta Nafissi (R back) and students work in their scientists projects at the biotechnology lab of the UADE (Universidad Argentina de la Empresa) in Buenos Aires on September 23, 2014. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Pošalji Podijeli Tweetaj

Znanstvenici sa Sveučilišta u Kopenhagenu, objavili su da su otkrili ključni faktor u procesu starenja. Njihova studija je, radeći eksperimente na miševima i glistama koji su imali ataxiu telengiectasiu, neurodegenerativnu bolest koja ima simptome povezane sa ranim starenjem, ustanovili da dodavanjem koencima NAD+ odgađaju proces starenja stanica i zaustavljaju mitohondrijalnu štetu. Što, u konačnici, produžuje život.

Vjeruje se da će isti učinci biti postignuti i kod ljudi što bi moglo prevenirati bolesti kao Alzheimer i Parkinsons.Istraživanje je bazirano na univerzalnoj prirodi mehanizma za obnavljanje stanice kod svih živih organizama. Kako organizam stari, smanjuje se razina koencima NAD+. To je smanjenje znatno veće kod organizama koji počinju ranije stariti, kaže profesor Vilhelm Bohr.

Korak prema produljenju ljudskog života

Iz prijašnjih studija saznalo se da pad razine NAD+ rezultira pogreškama metabolizma, starenjem i neurodegeneracijom ali su u igri i prikriveni mehanizmi starenja koje znanstvenici još ne razumiju.

Nova studija naglašava da substanca NAD+ ima glavnu ulogu u dvije stvari, u održavanju zdravlja stanica i njihovom kapacitetu repariranja gena. Prema ovim znanstvenicima, novo shvaćanje procesa starenja moglo bi predstavljati veliki korak prema postignuću ciljeva da se produži ljudski život i odgodi starenje sa potencijalom da se jednoga dana preveniraju neurodegenerativne bolesti kod ljudi, prenosi Daily Mail.

Podijeli 190 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani