Popularna pizzeria O’Hara i dalje se širi; sad je otvorena u Zadru

Nakon Zagreba i Rijeke, franšiza popularnog brenda stigla je u Zadar

FOTO: Luka Gerlanc

Popularna pizzeria O’Hara, nakon Zagreba i Rijeke, prije par tjedana otvorena je i u Zadru. Nalazi se u ulici A.G. Matoša 8, a franšizu je kupio Ivan Jurjević, 35-godišnji ugostitelj koji posljednjih osam godina drži i zadarsku kavanu Congo.

“Prije dvije godine počeo sam razmišljati kako bih u Zadru želio otvoriti pizzeriu, ali nešto drugačijeg koncepta. Zamislio sam mjesto koje bi spajalo pizze i razna pića, ali sam se mučio u potrazi za prostorom. Tražio sam lokal između 250 i 300 kvadrata, sa svim uvjetima, recimo, da ima što veću terasu, parking i slično”, priča nam Jurjević.

O’Hara Luka Gerlanc

Osim pizza, bitni su im kokteli

Negdje u listopadu prošle godine dogovorio je suradnju s Marinom Vanjkom, vlasnikom O’Harinog brenda, a u siječnju ove godine krenuo je s uređenjem lokala, uz pomoć prijatelja. Radi se o prostoru koji s terasom ima nešto više od 250 kvadrata i ima ukupno 116 sjedećih mjesta. Uređen je u industrijskom stilu, a toplinu mu daju, recimo, tirkizno plave fotelje, ručno rađeni stolovi od hrasta i preko 200 rasvjetnih tijela.

O’Hara Luka Gerlanc

Osim na pizzama, fokus će, kaže, biti i na koktelima te džinovima. Imat će, recimo, koktel pink gin u koji ide Gin Karbun i Three Cents Pink Grapefruit soda. Ovdje se radi o ginu koji je, kažu, filtriran kroz aktivni ugljen pa za dekoraciju stavljaju komadić medicinskog ugljena i svježu krišku grejpa. Košta 46 kuna.

O’Hara Luka Gerlanc

Trenutno imaju 12 vrsti pizza

O’Hara Luka Gerlanc
O’Hara Luka Gerlanc

Zasad imaju 12 pizza. Recimo, gurmansku pizzu Mortadellu rade s podlogom od pesta od pistacija, mortadelom od vepra i s tartufima, prženim pistacijem, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i svježim bosiljkom. Košta 98 kuna. Zanimljiva je, ističu, i pizza Bufalina s buffalo mozzarellom, a košta 74 kune.

O’Hara Luka Gerlanc
O’Hara Luka Gerlanc

Tu je i pizza Koza Nostra koja je, kažu, jako tražena. Rade je, opisuju, s podlogom od fior di latte mozzarelle, s češnjakom, svježim kozicama, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, sirom grana padano i rikolom. Košta 84 kune.

O’Hara Luka Gerlanc
O’Hara Luka Gerlanc