Submarine je nedavno u Bogovićevoj otvorio svoju četvrtu lokaciju u Zagrebu. Zaletili smo se do tamo
Submarine Burger je otvorio četvrti restoran u Zagrebu
U Zagrebu je prošli mjesec otvoren još jedan Submarine, jedno od popularnijih mjesta s burgerima u gradu. Novi se nalazi u Bogovićevoj 7, na mjestu nekadašnje slastičarnice Trakošćan, a ovo je četvrta zagrebačka lokacija za ovaj restoran; nakon Frankopanske, Radničke i Žitnjaka.
“Ukazala se odlična lokacija pa smo je odlučili uzeti i povećati broj naših lokala. Vjerujemo da ćemo ovdje dodatno osnažiti naš utjecaj u Hrvatskoj”, kaže nam Ivona Conjar, voditeljica marketinga Submarine Burgera.
U prosincu otvaraju u Rijeci
Kako kaže Conjar, cilj Submarine Burgera je postupeno širenje na ostatak Hrvatske. Jedan od restorana otvoren je i u Voloskom te radi tijekom ljetne sezone, a krajem prosinca planiraju otvorenje novog lokala i u Rijeci. Inače, Submarine Burger se proširio i van Hrvatske, pa tako jedan restoran postoji i u Beogradu.
Ponuda Submarinea, kaže Conjar, biti će ista kao i u njihovim ostalim restoranima. “Našu ponudu uglavnom čine prirodne namirnice domaćih lokalnih proizvođača, Grass-fed goveda, ručno rađeni hrskavi krumpirići te bogati izbog craft piva.
Počeli su raditi hladno prešane sokove
Rajčica i luk nam dolaze iz Slavonije, salate iz Istre, panceta iz Dalmacije, pecivo je zagrebačko, a meso je od domaćih uzgajivača iz Zagorja. Jako nam je bitno da je 99 posto namirnica hrvatskog porijekla jer na taj način pomažemo u razvoju poljoprivrede i gospodarstva u Hrvatskoj”, kaže Conjar.
No, ipak najavljuju i jedan novitet; hladno prešane sokove. “Prvi u Hrvatskoj u ponudi imamo prave, visoko kvalitetne hladno prešane sokove”, tvrdi Conjar. Ovisno o sastojcima nazvali su ih Sailor Man (sastoji se od jabuke, špinata, limuna i limete), Hangover (jabuka, cikla, krastavac, mrkva i celer), Foo Fighter (jabuka, naranča, džumbir, limun) te sok od naranče te Hello. Cijene svih sokova su 26 kuna.
U ponudi burger chefa Denisa Zembe
Conjar kaže kako su prilično ponosni na delikatesne dodatke koje su nekima možda neuobičajene za burgere, poput foie grasa, tartufa i škampa, ali ih gosti odlično prihvaćaju.
S obzirom da u restoranu koriste prirodne materijale koje recikliraju, s tom idejom je uređen i novi prostor u kojem prevladava drvo s karakterističnom žutom bojom.