Svi dijele sliku računa na kojem je bolnica majci naplatila držanje djeteta nakon poroda

Zagrljaj s novorođenim djetetom koštao je 39,35 dolara

ZADNJA IZMJENA: lis. 5, 2016
Foto: Reddit

Žena u Sjedinjenim državama je rodila dijete, nakon čega joj je bolnica naplatila 39,35 dolara zato što je primila svog sina u naručje nakon poroda, piše Vox. Slika računa na kojoj se vidi stavka “kontakt koža na kožu nakon carskog reza” raširila se društvenim mrežama. Fotografiju računa objavio je otac, koji je u komentarima objasnio kako se u stvari ne ljuti zbog naplaćivanja usluge držanja djeteta.

Rekao je kako su svi u bolnici dali sve od sebe i uspješno porodili njegova sina. Umjesto kritiziranja bolnice, govorio je više o apsurdnosti američkog zdravstvenog sustava. “Tijekom carskog reza, sestra je pitala moju ženu bi li htjela prisloniti ga kožom na kožu nakon što se dijete rodi. Naravno da smo pristali, svatko od nas bi odgovorio – da! Sada smo to primijetili na računu”, rekao je otac.

Držanje djeteta u operacijskoj sali je relativno novo

Isto tako ispričao je kako mu je sestra dopustila da i on pridrži dijete dok je ležalo na majčinom vratu i prsima. “Čak je posudila i moju kameru kako bi nam snimila nekoliko zajedničkih fotografija. Svi koji su sudjelovali u tome bili su divni, iskustvo nam je potpuno pozitivno. Samo smo se nasmijali danas, kada smo to vidjeli na računu”, objašnjava.

Jedna babica u raspravi ispod fotografije objasnila je zašto primanje djeteta u naručje, nakon carskog reza, predstavlja dodatni trošak. “Nisam znala da bolnice to dodatno naplaćuju, no prislanjanje kože na kožu u operacijskoj sali zahtjeva dodatnog člana osoblja kako bi pazio na dijete. Nekada smo svu djecu nosili ravno u jaslice, nakon što bi se liječnici uvjerili da je sve u redu. “Koža na kožu” u operacijskoj sali je novost”, objasnila je medicinska radnica.

Valerija Bebek
Telegram autor
287 članaka Više o autoru