Trebali biste stati na trenutak i u miru pogledati Fionu, bebu nilskog konja koja je upravo otkrila tuširanje

Fiona je rođena prije četiri mjeseca - prerano. Rekli bismo da napreduje savršeno

ZADNJA IZMJENA: Apr 21, 2017
Foto: Screenshot

Ovo je Fiona, četveromjesečna ženka nilskog konja o kojoj su mediji diljem svijeta pisali kad se krajem siječnja rodila u zoološkom vrtu u Cincinnatiju. Naime, Fiona je rođena šest tjedana prerano, pa je tako umjesto uobičajenih 25 do 50 kilograma, koliko teže mladunci nilskih konja kad se rode, imala samo trinaest, zbog čega nije bilo sigurno hoće li se izvući. No, iz ove snimke koju je zoološki objavio na svom fejsu, dosta je očito da Fiona danas napreduje sasvim solidno.

Budući da je još uvijek premala da boravi s ostalim nilskim konjima, Fiona, koja sada ima 75 kilograma, dane provodi uglavnom sa zaposlenicima zoološkog koji je hrane na bočicu, vode na kupanje u njezin mali bazen, a čini se i povremeno na tuširanje.

Nakon igranja zaspala u tuš kabini

Naime, početkom ovog tjedna Fiona je bila na svom redovnom vaganju i doručku, kad je odlučila malo ući u tuš kabinu koju koriste ronioci. Jedan od službenika koji se brinu o njoj, znajući koliko Fiona voli kupanje, pustio je vodu i tako je nastala ova preslatka snimka.

Iako se to na snimci ne vidi, zaposlenici kažu da je Fiona nakon igranja još malo legla pod tušem i zaspala. Inače, zaposlenici zoološkog redovito izvještavaju javnost o Fioninom napretku koji možete pratiti ovdje, a evo i jedan video kad je bila stara svega dva dana i kad je prvi put zaplivala u bazenu: