U Zagrebu, u ulici Crvenog križa, prije desetak dana otvoren je novi bistro Beštek. Djeluje simpatično

Tvrde da kuhaju 'bakina jela, s namirnicama hrvatskih OPG-ovaca'

FOTO: Damir Donković/Beštek

Prije desetak dana u Zagrebu, u ulici Crvenog križa 31, otvoren je novi bistro – Beštek. Otvorili su ga supružnici Ivana i Vlado Funtek. Kažu da su htjeli neko ugodno mjesto u kojem bi sami voljeli provoditi vrijeme, a u kojem svojim gostima namjeravaju radit “bakina jela s namirnicama od hrvatskih OPG-ovaca”.

U njihovom bistrou trenutno možete pojesti razna variva i gulaše (od 30 do 50 kuna), ćufte s pireom (39 kuna) i ostala neka tipična domaća jela. “Ono što bih u ovom trenutku definitivno izdvojila je lovački odrezak sa štrucom od kruha, košta 48 kuna i moram priznati da je odličan”, priča Ivana Funtek.

Mijenjat će menu svakih desetak dana

Novi bistro DOC

“No, mijenjat ćemo menu svakih desetak dana, ovisno o sezoni i pristupu namirnicama. Trudili smo se da nam cijene budu okej, jela se kreću od 20 do 50 kuna”, dodaje Funtek koja je, inače, sama uredila prostor.

Novi bistro damirdonkovic.com
Novi bistro damirdonkovic.com

“Nisam imala nikakvu pomoć, osim od supruga koji je bio tehnički direktor svega, što je ipak golema stvar”, priča. Kavu, kažu, poslužuju u starinskim malim šalicama, što je ljudima posebno fora.

Novi bistro damirdonkovic.com
Novi bistro DOC

Rade svaki dan od 9 do 23 sata te imaju i terasu, koja, iako gleda na prometnu i ne baš privlačnu Novu Branimirovu, djeluje prilično ugodno.