Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

Uhićen je najpoznatiji seks turist na svijetu i to u zemlji gdje je prostitucija legalna. Vlasti ne žele takvu promociju

Dave Strecker mogao bi zbog promocije prostitucije dobiti 12 godina

the-cautionary-tale-of-cuba-dave-body-image-1473795321
Pošalji Podijeli Tweetaj

Kada je kostarikanska policija 4. rujna 2015. uhitila 66-godišnjeg Amerikaca Davida Streckera, mislio je da će se odgovoriti na par i pitanja i vratiti se brzo u Ameriku. Prevario se, piše Vice. Još se uvijek nalazi u zatvoru na Kostarici, a sve zbog toga jer je promovirao prostituciju – što lokalni zakoni brane.

Strecker je Amerikancima, inače, poznat po svom blogu na kojem je vrlo otvoreno pisao o svojim akvanturama s prostitukama na Kubi, Dominikanskoj Republici i drugim zemljama gdje je prostitucija dozvoljena.

Blog je u međuvremenu pretvoren u platformu za prikupljanje sredstava za njegovu obranu. No, taj isti čovjek naći će se uskoro na osuđeničkoj klupi zbog promocije prostitucije i to kao prvi u povijesti te zemlje.

Izgleda kao tipični seks turist

Stecker ne skriva svoju ljubav prema prostituciji, ali tvrdi da je sve što on radi pisanje bloga za druge seks turiste. Zanimljivo je i kako je uvjeren da time druge ne potiče na to da se i sami okrenu takvoj vrsti turizma.

Cuba Dave
Cuba Davefacebook

Poznati američki bloger izgleda, inače, kao tipični poklonik takve vrste turizma. Sijed je i preplanuo. Koža mu se polako počela vješati s nekad mišićavih ruku. Bio je, naime, sportaš, a svoju ljubav prema Yankeesima ovjekovječio je čak i tetovažom. Jedini je američki državljanin u zatvoru La Reforma u kojem ga kostarikanske vlasti drže. I dalje njeguje isti stil.

Napisao je i knjigu, a onda shvatio da živi u laži

Proslavio se pišući blog o svojim putovanjima na Kubu i u Dominikansku Republiku gdje se družio s prostitutkama. Poznat je i pod imenom Cuba Dave, a napisao je i knjigu Cuba Dave’s Guide to Sosua, Dominican Republic koja je u međuvremenu zabranjena na Amazonu.

Kad je shvatio da od svojih neobičnih putopisa može dobro zaraditi, počeo se time baviti intenzivnije. Objavljivao je detaljne opise putovanja, sugestivne poruke, slike i videe svojih djevojaka. Uskoro je stekao priličan broj obožavatelja.

Cuba Dave i njegova djevojka
Cuba Dave i njegova djevojkafacebook

Shvatio je i kako je nerealno misliti da se sve te djevojke pale na starce poput njega pa je svojim čitateljima uskoro počeo objašnjavati kako stvari stvarno stoje. Još uvijek tvrdi da je blog koji je pisao samo vodič za turiste, a ne i promotivni materijal za pohotnike.

Kostarika ne želi (više) biti seks destinacija

Vlasti u Kostariki ne misle tako. Ne sviđa im se što njihovu zemlju portretira kao idealnu seks destinaciju, iako je prostitucija legalna, a lokalni turizam zbog toga cvate.

Dvoličnim vlastima više se ne sviđa njihov imidž Dineylanda za seks turiste pa su Davea odlučili kazniti s 12 godina zatvorske kazne. No, njegov je odvjetnik uvjeren u to kako će slučaj u studenom biti odbačen budući da je zakon zbog čijeg kršenja mu se sudi osmišljen kako bi zaustavio trgovinu bijelim robljem.

Cuba Dave na poslu
Cuba Davefacebook

“Sve zbog čega me se tereti legalno je”, poručuje Cuba Dave. “Trebali bi mi zapravo čestitati jer sam ljude upozorio na neke stvari. U zemlji sam u kojoj čovjek plaća za to kad nešto krivo kaže. Uvjeren sam kako od mene samo žele napraviti primjer za druge”, zaključuje.

Zatvor u kojem Dave boravi
Zatvor u kojem Dave boravicubadave.com
Zatvor u kojem Dave boravi
Zatvor u kojem Dave boravicubadave.com
Zatvor u kojem Dave boravi
Zatvor u kojem Dave boravicubadave.com
Podijeli 31 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani