Amazon ima zanimljivu ideju za povratak u biznis s pametnim telefonima, u kojem se osramotio

Amazon će prodavati jeftine telefone s vlastitim oglasima i appovima

ZADNJA IZMJENA: srp 5, 2016

Amazon je pronašao novi način za povratak u biznis s pametnim telefonima: prodava ćei telefone drugih proizvođača po znatno nižoj sceni, ali s hrpom oglasa i vlastitim aplikacijama. Nakon fijaska s pametnim telefonom Fire, odnosno 170 milijuna dolara bačenih u vjetar, većina je očekivala da će Amazon, poučen iskustvom, bježati što dalje od prezasićenog tržišta mobitela.

U Amazonu su odlučili da se neće upuštati u avanturu koja bi uključivala ponovnog pokretanja proizvodnje vlastitog telefona, no odlučili su se za bitno drugačiji biznis model koji bi im ovoga puta mogao donijeti profit umjesto gubitaka.

Integrirani oglasi i vlastite aplikacije

Amazon će integirati oglase i vlastite aplikacije za shopping i drugih aplikacija, poput Amazon Video, Amazon Music, Audible i Prime Now, na otključane pametne telefone drugih proizvođača.

Po sličnom principu Amazon je nudio Fire tablete i e-čitače Kindle, no ovo je prvi put da to rade s uređajima koji nisu sami proizveli. Primjera radi, korisnici Amazonovog loyality programa Prime moći će kupiti Motorolin Moto G model će se umjesto 200 dolara ili BLU R1 HD koji košta 100 dolara, s Amazonovim paketom prodavati s 50 dolara popusta.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program