Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Amazon konačno potvrdio; Hrvatska pošta će dostavljati pakete koje naručite iz njihovih europskih trgovina

Pakete će uručivati poštari ili će ih ostavljati kupcima u jednom od paketomata koje HP planira otvoriti

23.09.2019., Velika Gorica - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanom otvorenju novog sortirnog centra Hrvatske poste u Velikoj Gorici.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što se jučer većina hrvatskim medija prenijela neslužbenu informaciju da su Hrvatska pošta i najveća svjetska internetska trgovina Amazon sklopili partnerstvo, tu su informaciju iz Amazona danas i potvrdili za portal Zimo.hr.

“Omogućili smo hrvatskim kupcima da kupuju u europskim trgovinama Amazona, a dostavljat ćemo im pakete u suradnji s Hrvatskom poštom”, potvrdili su iz Amazona.

Kažu kako se i dalje planiraju fokusirati na niske cijene, veliki izbor i brzu te sigurnu dostavu. Tako će odsad hrvatskim kupcima pakete, umjesto različitih dostavnih službi, uručivati poštari ili im ostavljati u jednom od paketomata koje Hrvatska pošta planira otvoriti diljem zemlje.

Jeftinije poštarine?

Iz Amazona nisu željeli otkrivati planiraju li pokrenuti i Amazon.hr, ali novo partnerstvo, piše Zimo.hr, moglo bi značiti nešto jeftinije poštarine za sve one koji kupuju na Amazonu.

Prve informacija o mogućoj suradnji HP-a i Amazona pojavile su se još prošle godine. U međuvremenu je Pošta uložila 350 milijuna kuna u svoj novi sortirni centar u Velikoj Gorici, uvela nove usluge poput dostave isti dan, a Amazon je promijenio način na koji prebacuje pakete diljem Europe tako što je uveo flotu svojih zrakoplova Amazon Air.