Biznis & tech

Amazon konačno potvrdio; Hrvatska pošta će dostavljati pakete koje naručite iz njihovih europskih trgovina

Pakete će uručivati poštari ili će ih ostavljati kupcima u jednom od paketomata koje HP planira otvoriti

23.09.2019., Velika Gorica - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanom otvorenju novog sortirnog centra Hrvatske poste u Velikoj Gorici.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što se jučer većina hrvatskim medija prenijela neslužbenu informaciju da su Hrvatska pošta i najveća svjetska internetska trgovina Amazon sklopili partnerstvo, tu su informaciju iz Amazona danas i potvrdili za portal Zimo.hr.

“Omogućili smo hrvatskim kupcima da kupuju u europskim trgovinama Amazona, a dostavljat ćemo im pakete u suradnji s Hrvatskom poštom”, potvrdili su iz Amazona.

Kažu kako se i dalje planiraju fokusirati na niske cijene, veliki izbor i brzu te sigurnu dostavu. Tako će odsad hrvatskim kupcima pakete, umjesto različitih dostavnih službi, uručivati poštari ili im ostavljati u jednom od paketomata koje Hrvatska pošta planira otvoriti diljem zemlje.

Jeftinije poštarine?

Iz Amazona nisu željeli otkrivati planiraju li pokrenuti i Amazon.hr, ali novo partnerstvo, piše Zimo.hr, moglo bi značiti nešto jeftinije poštarine za sve one koji kupuju na Amazonu.

Prve informacija o mogućoj suradnji HP-a i Amazona pojavile su se još prošle godine. U međuvremenu je Pošta uložila 350 milijuna kuna u svoj novi sortirni centar u Velikoj Gorici, uvela nove usluge poput dostave isti dan, a Amazon je promijenio način na koji prebacuje pakete diljem Europe tako što je uveo flotu svojih zrakoplova Amazon Air.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu