Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Američki CNBC objavio dokumentarac o Mati Rimcu: 'Svi su mi govorili da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil'

Svetu Nedelju posjetila je CNN-ova novinarka Nicki Shields

FOTO: Screenshot/CNBC

Mate Rimac našao se među tri ‘nezaustavljiva poduzetnika’ u dokumentarcu američke kuće CNBC pod nazivom ‘The Unstoppables’.

Dokumentarni film rađen je u suradnji s konzultantsko-revizorskom tvrtkom EY, a donosi priču o tri svjetska poduzetnika s različitih strana svijeta. Film prikazuje kako su prepoznali priliku i ustrajali u tome da ostvare svoje ideje i onda kada se činilo nemoguće.

Tako se hrvatski inovator našao rame uz rame s JungJin SEO, osnivačem biofarmaceutske kompanije Celltrion Group, te Carlom Walker-Miller, osnivačicom energetske kompanije Walker-Miller Energy Services.

‘Ljubav prema tehnologiji, vožnji i prirodi’

Za potrebe dokumentarca, Svetu Nedelju i najsuvremeniji proizvodni pogon u Hrvatskoj posjetila je CNN-ova novinarka Nicki Shields, koja se tom prigodom i provozala u Rimčevoj Neveri.

Rimac je u dokumentarcu, koji možete pogledati ovdje, predstavljen kao “nevjerojatni mladi inovator koji je spojio ljubav prema tehnologiji, vožnji i prirodi kako bi napravio revoluciju u električnom prijevozu”. Novinarki je, između ostalog, rekao da najvećim uspjehom smatra to što je tvrtka Rimac Autombili opstala, “s obzirom na to da izgledi na početku nisu bili na njegovoj strani”.

“Kada sam počeo raditi na električnim automobilima, to tržište je bilo nepostojeće, a čak i danas električni automobili čine samo 2 posto prodanih novih automobila”, istaknuo je u razgovoru. Govorio je i o izgradnji kampusa za koji je, kaže, ideju dobio prije osam godina vozeći bicikl i kada je imao samo 10 zaposlenih. Na pitanje o proizvodnji u Hrvatskoj, Rimac je rekao “da su mu svi govorili kako je tu nemoguće proizvesti automobil”. Dodao je kako mu je to “život učinilo težim”, ali da mu je drago što je pokazao da je visoka tehnologija moguća i Hrvatskoj.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više