App Store bi trebao postati sto puta bolji; Apple kreće u veliko bacanje loših aplikacija i sređivanje tražilice

S veliko akcijom čišćenja Apple počinje 7. rujna

ZADNJA IZMJENA: ruj 3, 2016
Foto: PhotoAtelier/Flickr

Apple je developerima aplikacija poslao e-mail u kojem najavljuje nova pravila u App Storeu. Sve aplikacije koje ne rade ili su zastarjele, Apple će izbrisati iz App Storea. U mailu su napisali kako je u tijeku evaluacija aplikacija i uklanjanje onih koji više ne funkcioniraju kako bi trebale, nisu u skladu s važećim smjernicama ili su jednostavno zastarjele, piše Techcrunch.

Sredinom ove godine Apple je objavio da App Store nudi dva milijuna aplikacija za iPhone i iPad te da su korisnici od lansiranja App Storea 2008. godine preuzeli 130 milijardi aplikacija. Mnoge od tih aplikacija uopće ne rade, a neke od njih nisu skinute ni jednom. Stotine milijuna napravljene su za starije verzije iOS-a i nisu nikad ažurirane za nove verzije. Prema tome, krajnje je vrijeme za veliko čišćenje kako bi se korisnici lakše snalazili i jednostavnije dolazili do onoga što traže, smatraju u kompaniji.

Napokon će tražilicu dovesti u red

S evaluacijom kreću 7. rujna, a aplikacije koje se prilikom otvaranja sruše bit će odmah uklonjene iz App Storea. Ostale koje ne prođu procjenu prvo će dobiti obavijest od Applea, a ako se te aplikacije ne ažuriraju u roku od mjesec dana, također će biti brisane.

No, neće stati na tome. Apple je ovom prilikom najavio rat spamerima, odnosno developerima aplikacija koji unutar App Storea koriste u naziv aplikacije ubacuju hrpu ključnih riječi. To više neće biti moguće, jer po novom ime aplikacije smije sadržavati maksimalno 50 znakova. Drugim riječima, Apple ttražilicu želi ponovno učiniti relevantnom, pa se više ne bi trebalo događati da kada u tražilicu upišete ime aplikacije, ona izbaci bezbroj sličnih aplikacija koje u svom nazivu kao jednu od riječi koriste i onu koja je naziv aplikacije koju tražite.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program