Biznis & tech

Apple je upravo razbio jedan od najvećih mitova o trajanju baterije na iPhone uređajima

Inofrmaciju je potvrdio šef centra za razvoj softvera u Appleu

Zatvaranje aplikacija na iPhoneu neće produžiti trajanje baterije. Drugim riječima, uvriježena praksa otvaranja prozora u kojem su prikazane sve aktivne aplikacije i njihovo isključivanje neće pomoći nikako utjecati na to za koliko ćete vremena svoj iPhone morati staviti na punjač.

Kako piše Business Insider, informaciju da gašenje aplikacija nikako ne utječe na bateriju potvrdio je Craig Federighi, šef centra za razvoj softvera u Appleu.

Iako je ova zabluda već prilično uhvatila korijene kod vlasnika iPhone uređaja, bivši tehničar Applea i izvršni direktor Martiancrafta Kyle Richter već je ranije napisao detaljno obrazloženje kako zatvaranje aplikacija ustvari može smanjiti trajanje baterije.

“Mnogo ljudi misli da zatvaranje aplikacija u krajnjem slučaju ne može štetiti, s obzirom da ionako nisu u funkciji. Međutim, sami proces isključivanja aplikacije zahtijeva određenu količinu energije”, objašnjava Richter.

“Pametni telefoni danas ima dovoljno memorije da jednom otvorena aplikacija stalno radi. No za svaku aplikaciju koja se redovito koristi, često isključivanje i ponovno uključivanje može znatno smanjiti trajanje baterije”, zaključuje.

Nastavite čitati