Avioindustrija je ipak malo živnula. EasyJet za ostatak ljeta najavljuje više letova nego što su predviđali

Najavili su da će letjeti s 40 posto kapaciteta u odnosu na četvrto tromjesečje 2019.

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet priopćila je da planira letjeti s 40 posto svojih kapaciteta tijekom ostatka ljetne sezone, što je više nego što je ranije predviđala, budući da su se rezervacije pokazale boljima od očekivanih.

Nakon što su zrakoplovi bili prizemljeni do sredine lipnja što je kompaniju bacilo na koljena, povratku letova zaprijetio je porast novih slučajeva Covida 19, zbog čega je Velika Britanija ograničila putovanja prema Španjolskoj.

No EasyJet je rezervacije za kasno ljeto ocijenio “uspješnima” i najavio da će letjeti s 40 posto kapaciteta u odnosu na četvrto tromjesečje 2019., dok je prethodno planirao 30 posto kapaciteta.

Ryanair ipak stoji bolje

Očekuje da će mu gubitak u četvrtom tromjesečju biti manji od 324,5 milijuna funti ukupnog gubitka prije poreza u tromjesečju do kraja lipnja, koji je obuhvaćao i razdoblje dulje od dva mjeseca kada su putovanja bila zaustavljena.

EasyJet ipak kaska iza najvećeg niskobudžetnog europskog avioprijevoznika Ryanaira koji je u srpnju letio s 40 posto uobičajenih kapaciteta, u kolovozu prelazi na 60 posto, a u rujnu planira letjeti sa 70-posto kapaciteta.

Najavili ukidanje 4500 radnih mjesta

Wizz Air-a leti sa 70 posto svojih kapaciteta prije krize, no Ryanair je prošli tjedan najavio smanjeni ciljani godišnji broj putnika, upozoravajući na utjecaj potencijalnog drugog vala zaraze koronavirusom.

Easyjet je u svibnju najavio ukidanje 4500 radnih mjesta u nastojanjima da bude učinkovitiji i konkurentniji, kako bi preživio pandemiju koja je uvelike smanjila tržište putovanja.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program