Biznis & tech

Call of Duty, a ne Call Me Maybe. Google je pokrenuo YouTube Gaming, servis za strastvene igrače

Sad su izravni konkurent Twitchu kojega je Amazon lani kupio za 970 milijuna dolara

Google je u petak potvrdio da pokreće live streaming servis za igrice “YouTube Gaming”. Pod bannerom “Igranje nije zločin”, stvaraju rivala servisu Twitch koji je Amazon lani kupio za 970 milijuna i pobijedio Googleovu ponudu. Usluga će biti dostupna kao aplikacija i kao web stranica fokusirana isključivo na igrače, a osim live streaminga nudit će i gotove igrice.

Svoje stranice imat će više od 25.000 igara, a razni će naslovi na jednom mjestu imati video i streamove, objavio je Google. Korisnici će moći dodavat igrice u svoje zbirke kako bi si olakšali i ubrzali pristup, dobivat će preporuke za nove igre na temelju kanala koje prate.

Twitch je sportski pozdravio novog konkurenta

“Kad budete htjeli nešto određeno, moći ćete to tražiti s povjerenjem, znajući da ćete kad kad ukucate “call” dobiti “Call of Duty” a ne “Call Me Maybe”, rekao je Google u svom blogu. Twitch je vijesti dočekao sportski.

“Pozdravljamo nove igrače na rastućoj listi konkurenata jer su video igrice očigledno golemo tržište na koje i drugi bacaju oko” rekao je potpredsjednik Twitcha za marketing Matthew DiPietro.

Twitch je i tvitao pozdravnu poruku novom konkurentu, s hashtagom #kappa, emotikonom koji njihovi korisnici koriste kad žele biti sarkastični. YouTube Gaming će biti dostupan na webu, mobilnim telefonima i tabletima za Android i iOS. Počet će raditi ovoga ljeta, prvo u SAD-u i Velikoj Britaniji.

 

Nastavite čitati