Biznis & tech

Čim prisegne, Twitter će Bidenu predati predsjednički @POTUS račun

Poručuju da će mu ga predati i ako sadašnji predsjednik Donald Trump ne prizna poraz

US President-elect Joe Biden gestures to the crowd after he delivered remarks in Wilmington, Delaware, on November 7, 2020. Democrat Joe Biden was declared winner of the US presidency November 7, defeating Donald Trump and ending an era that convulsed American politics, shocked the world and left the United States more divided than at any time in decades.,Image: 567958921, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Twitter će predati kontrolu nad predsjedničkim računom presidential @POTUS Joeu Bidenu nakon što položi prisegu za američkog predsjednika, čak i ako sadašnji predsjednik Donald Trump ne prizna poraz, prenijeli su u petak američki mediji.

Privatni račun @realDonaldTrump, s oko 88 milijuna pratitelja, postao je jedno od najmoćnijih Trumpovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni račun @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog računa i ima oko 32 milijuna pratitelja.

Trumpu status kao i drugima

Twitter je ranije najavio da će se nakon što Trump prestane biti predsjednik odnositi prema njegovu privatnom računu kao i prema svim drugima s kojih se šire netočne informacije. Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trumpovo korištenje te platforme za širenje dezinformacija i teorija zavjere. Od izbora tvrtka je označila mnoge Trumpove tvitove o masovnoj izbornoj prijevari oznakom da su u suprotnosti sa službenim informacijama.

Proces prebacivanja računa na Bidena, prema Twitteru, odvija se u suradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017. Prijenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trumpovih tvitova s računa @POTUS, kao i s računa @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsjednik). Trump često nove mjere i politike najavljuje na Twitteru pa ga se kritizira da vlada tvitanjem.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu