Čini se da Amazon ima zanimljive planove za Europu, navodno ovdje planiraju ponuditi internetske usluge

Žele svoj streaming servis Amazon Prime Video učiniti konkurentnijim u Europi

ZADNJA IZMJENA: lis 20, 2016
Foto: AFP

Čini se da Amazon u Europi želi nuditi internetske usluge. Vijest je objavio portal The Information, navodeći neimenovani izvor, koji napominje da Amazon nema namjeru graditi vlastitu internetsku infrastrukturu nego želi zakupiti pristup mreži od postojećih internetskih providera.

Kako ističe The Information, u nekim dijelovima Europe, poput recimo Velike Britanije, širokopojasni internet provideri moraju svojim konkurentima omogućiti pristup mreži. Takva situacija je u i Njemačkoj, gdje najveći internentski provider Deutsche Telekom daje pristup providerima United Internet i Vodafone Germany, a slično vrijedi i za Hrvatsku.

Konkurentniji Amazon Prime Video

Kako zakoni u Sjedinjenim Državama takvu praksu ne propisuju, u ovom trenutku nije moguće istu uslugu lansirati na američkom tržištu.
Amazon bi na ovaj način mogao upotpuniti svoj Prime paket usluga u Europi, nudeći ono što nude i druge kompanije koje nude kabelsku TV i internetske usluge, čime bi Amazon Prime Video postao mnogo zanimljiviji europskih korisnicima.

Usluga bi bila dostupna korisnicima Amazon Prime loyality programa, odnosno uključena u paket usluga za koju Prime korisnici plaćaju godišnju pretplatu od 99 dolara, i ostvaruju niz pogodnosti, od popusta na proizvode na Amazonovj e-commerce platformu, besplatne i brze dostave, pristupa streaming servisu Amazon Prime Video i tome slično.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program