Crtica o novoj Tesli: slučajni prolaznici snimili su prototip Roadstera koji se pokvario usred vožnje. Slike su se, očekivano, proširile

Kvarovi na prototipu, naravno, nisu neka neočekivana senzacija

ZADNJA IZMJENA: sij. 8, 2018
Foto: Tesla Motors Club/Twitter

Nešto manje od dva mjeseca nakon neočekivanog predstavljanja Teslinog novog Roadstera, dobili smo priliku vidjeti prototip navodno najbržeg automobila na svijetu. Kao što se moglo zaključiti već po službenim fotografijama i tijekom predstavljanja, dizajn je jednostavno fantastičan, kao i performanse: auto može ubrzati do 100 kilometara na sat u samo 1,9 sekundi.

Elon Musk je pritom više navrata objasnio kako su to performanse trenutnog prototipa te kako ima potencijala i za dodatno ubrzanje. Tesla još uvijek ima vremena usavrštiti svoj novi automobil, jer se lansiranje na tržište očekuje negdje tijekom 2020. godine.

Kvarovi na prototipu, naravno, nisu senzacija

No, slučajni prolaznici na ulicama Malibua u Kaliforniji nedavno su snimili novi Roadster u ne baš zgodnoj situaciji. Kako je objavio Elektrek, auto se pokvario i naprosto stao nasred ceste. Na slikama se može vidjeti kako su prednji kotači zakrenuti pod manjim kutem, dok je upravljač okrenut za barem 90 stupnjeva. Predstavnici Tesle kasnije su se javili Elektreku, s tvrdnjom da se Roadster nije pokvario, no ne i s objašnjenjem zašto je stao nasred ceste.

Član Tesla Motors Cluba Cfinck na forumu je opisao kako se automobil jednostavno nije htio pomaknuti. Na fotografijama se također vide malene sprave za podizanje automobila, vjerojatno kako bi ga se moglo ukloniti s ceste, u slučaju da se ne može sam pomaknuti. Kvarovi na prototipovima automobila nisu ništa posebno jer oni upravo služe za ispravljanje grešaka.

Ivan Luzar
Telegram autor