Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Danas u Zagrebu počinje Wordcamp, velika konferencija o Wordpressu. Nastupa i naš Marko Banušić

Treći hrvatski Wordcamp održava se u Muzeju suvremene umjetnosti

Danas u Zagrebu počinje Wordcamp, treće hrvatsko izdanje konferencije o WordPressu, jedne od najvažnijih publishing platformi na svijetu. Danas se na WordPressu, open-source CMS-u koji je nastao kao alat za blogove, vrti oko 27 posto svih web portala na svijetu, njih 60 milijuna (Telegram je jedan od njih).

Glavna konferencija počinje sutra u 9 ujutro, u Muzeju suvremene umjetnosti, a događanje je organizirano u suradnji s WordPress Foundationom koji se brine o razvoju WordPressa na svjetskoj razini. Dan ranije, odnosno danas, na rasporedu su besplatne radionice, a nedjelja je rezervirana za suradnike.

Nastup Telegramovog Marka Banušića

Prvi dan, odnosno dan za radionice besplatan je i održava se prostorijama Visokog učilišta Algebre, s početkom u 8.30. Većina radionica će se održavati na hrvatskom jeziku, dok će neke biti i na engleskom, što će biti i naznačeno. Zanimljivo je da postoje i radionice za djecu u kojem i mlađi mogu okusiti kako je to biti wordpress developer, ali i što je to uopće wordpress.

Drugi dan Wordcampa predavanje će održati i naš Marko Banušić, šef developmenta Telegram Media Grupe; naša je kompanija, inače, vjerojatno najveći hrvatski izdavač koji za svoje portale koristi isključivo WordPress.

Marko će pojasniti korisnost i prednosti vue.js progresivnog javascript frameworka s kojim se mogu stvoriti reaktivne frontend aplikacije. Kroz prezentaciju će naravno biti pokriveni potrebni alati, primjeri koda, kao i primjeri iz prakse. “Na konferenciji ću govoriti o korištenju novih tehnologija u razvijanju interaktivnih web stranica”, pojasnio je Banušić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više