Dobra vijest, pogotovo ako ste i dalje stalno doma. Od sada hranu možete naručiti i na Boltu

Za naručivanje hrane potrebno je skinuti zasebnu Bolt Food aplikaciju

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2020
Foto: Screnshot/Bolt

Prijevoznička usluga Bolt, koja je uz taksi službu nedavno uvela i dostavu paketa, od danas nudi i mogućnost dostave hrane. Za naručivanje hrane potrebno je skinuti zasebnu Bolt Food aplikaciju za Android ili iOS uređaje, a aplikacija za dostavu hrane povezana je s glavnom aplikacijom za prijevoz i dostave.

Registracija se vrši unosom mobilnog broja, nakon čega Bolt Food, ukoliko već imate instaliranu Boltovu aplikaciju za prijevoz, automatski učita korisničke podatke poput e-mail adrese, podataka kartice, imena i prezimena te uredske i kućne adrese.

Nakon toga se otvara sučelje u kojem se prikazuje 70 restorana dostupnih za dostavu. Iz Bolta ističu da se tijekom promotivnog razdoblja dostava ne naplaćuje za restorane u krugu od tri kilometra, stoga će se plaćati samo naručena hrana. Za restorane koji su udaljeni više od tri kilometra dostava će se naplaćivati s četiri kune po kilometru.

Dostave vrše Boltovi vozači

U aplikaciji je, primjerice, moguće naručiti iz restorana poput Pivnice Medvedgrad, Good Fooda, Burger Kinga, Subwaya, Timea i drugih. Dostava je za sada moguća samo na područjima sjeverno od rijeke Save, no zone će se, kažu, redovito proširivati. Uz restorane, u aplikaciji je za sada dostupna samo jedna trgovina, Planet Zdravlja s Trešnjevke.

Dostave će vršiti njihovi postojeći partneri vozači, koji će na taj način moći dodatno zaraditi. Uvođenjem dostave hrane Bolt je pretekao svog glavnog konkurenta Ubera koji i dalje nema tu opciju u Hrvatskoj. Kao i Bolt, Uber u drugim zemljama nudi mogućnost dostave hrane putem svoje aplikacije Uber Eats.

Nasumično smo provjerili cijene u nekoliko restorana koji su na Bolt Foodu i drugim dostavnim aplikacijama dostupnima u Zagrebu, pa smo ustanovili kako su cijene hrane i ponuda potpuno isti, kao i procijenjeno vrijeme dostave.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program