Biznis & tech

Facebook će lansirati aplikaciju Notify za praćenje najvažnijih vijesti u realnom vremenu

Javljat će vijesti s CNN-a, CBS-a, Mashablea, Voguea i drugih

FOTO: Facebook

Facebook će sljedeći tjedan lansirati novu samostalnu aplikaciju Notify, javlja Financial Times.

Aplikacija Notify razvijena je u suradnji s medijskim kućama CNN, Mashable, CBS, The Washington Post i Vogue, a zamišljena tako da notifikacijama u realnom vremenu korisnicima javlja najnovije vijesti i povezuje ih sa stranicama medija koje su vijest objavile.

Naime, iako većina medijskih kuća ima vlastite mobilne aplikacije putem kojih omogućava pristup sadržaju, koristi ih vrlo malo ljudi. Slanje obavijesti korisnicima u obliku notifikacija, umjesto čekanja da oni sami dođu na njihovu digitalnu platformu, nova je strategija medijskih kuća za privlačenje čitatelja, a kao posrednik će im najbolje poslužiti društvene mreže.

Snapchatov Discovery channel dnevno promovira nove sadržaje koje kreira samostalno ili u suradnji s partnerskim izdavačima poput Vicea, Facebook je već uveo Instant Articles preko koje na samoj platformi prikazuje objave The New York Timesa, a Twitter je prije mjesec dana lansirao funkciju Moments za pregled najvažnijih vijesti iz različitih područja kroz sadržajno uređene tvitove.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu