Facebook želi dodatno unaprijediti svoje live streamove; uvodi dvije važne nove opcije

Moći ćete otvoriti privatni live video chat, i zvati goste u svoj video stream

Live Chat With Friends
ZADNJA IZMJENA: svi. 23, 2017
Foto: Live Chat With Friends/Facebook

Facebook Live je već neko vrijeme popularna platforma za live video streaming te društvene mreže, a uskoro će dodati opciju privatnog chata za vrijeme trajanja streama. Do sada, mogli ste uživo javno komentirati neki live video stream na Facebooku, a sada ćete imati opciju stvaranja zasebnog chata u kojem s odabranim prijateljima možete privatno komentirati video dok traje.

Riječ je o dvjema novim opcijama koje bi uskoro trebale postati široko dostupne: Live Chat with Friends i Live With. Kako stoji u objavi Facebooka, na ovaj način, žele vas još više zbližiti s vašim prijateljima. Live Chat with Friends je privatni chat u kojeg možete pozvati prijatelje s kojima želite komentirati live video stream.

Stvar je vrlo jednostavna; dok gledate stream, imat ćete opciju odabiranja prijatelja koje želite pozvati u privatni chat u kojem ćete moći komentirati video samo s odabranim korisnicima. Drugim riječima, vaše komentare vidjet će samo oni prijatelji s kojima ste u chatu. Nakon što završi video stream, vaš chat će se pretvoriti u grupni chat na Messangeru. Live Chat with Friends trenutno se testira na nekoliko tržišta.

Live Chat With Friends

Posted by Facebook on 22. svibnja 2017

Sada možete zvati goste u svoj live video stream

Live With je nešto naprednija usluga, i namijenjena je onima koji sami objavljuju live video streamove. Dok prenosite video uživo, sada ćete moći pozvati svoje prijatelje kao goste, čiji će se stream pojaviti u manjem ekranu unutar vašeg većeg ekrana.

Da biste pozvali nekog od prijatelja da vam gostuje u vašem live streamu, jednostavno odaberite ime sa Live Viewers popisa, gdje je navedeno tko trenutno gleda vaš prijenos. Prijatelj može i odbiti vaš poziv. Live With trenutno je dostupan za korištenje svim profilima i stranicama na iOS uređajima.

Live With

Posted by Facebook on 22. svibnja 2017

Vuk Oreb
Telegram autor
218 članaka Više o autoru