Biznis & tech

FINA zatražila stečaj još jedne Kerumove tvrtke, duguje 34 milijuna kuna

Tvrde da je tvrtka 304 dana u blokadi i traže skraćeni stečajni postupak

04.06.2017., Split - U stozeru Zeljka Keruma u restoranu Lora Grill vrlo je burno buduci da je kandidat za gradonacelnika prema rezultatima izlaznih anketa najavio da ce traziti novo brojanje glasova.
 Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL

FINA je splitskom Trgovačkom sudu podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom Neva Kerum d.o.o., piše Dalmatinski portal te navodi kako su u stečaju već završile brojne tvrtke Željka Keruma pri čemu je ova tek posljednja u nizu.

FINA u svom prijedlogu ističe kako je Neva Kerum d.o.o. u blokadi 304 dana i da ima nepodmirena potraživanja veća od 34 milijuna kuna.

Nema zaposlenih

Iz FINA-e u svom prijedlogu također navode kako Kerumova tvrtka nema zaposlenih, a da je joj je jedina imovina ono čime raspolaže na računu koji ima otvoren u Addiko banci.

Neva Kerum d.o.o. samo je jedna od tvrtki bivšeg splitskog gradonačelnika koja je završila u stečaju.

Kerum je, pak, u svibnju u intervju Slobodnoj Dalmaciji kazao kako kreće u bitku po novi gradonačelnički mandat. Pritom je izjavio kako mu je u interesu razvoj Splita i Dalmacije. Na pitanje je li više poduzetnik ili političar odgovorio je: ‘Da san ja 2010. ima današnje znanje o politici, ja bi bija gradonačelnik Splita dok je zuba u glavi!’

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu