Four Seasons je objavio kad će početi graditi onaj luksuzni kompleks na Hvaru; kreću vjerojatno krajem godine

Kompleks Four Saasonsa bi trebao biti otvoren 2019. godine

ZADNJA IZMJENA: tra. 20, 2017

Lanac luksuznih hotela Four Seasons planira do kraja godine započeti gradnju luksuznog turističkog kompleksa u uvali Brizenica kod Starog Grada na otoku Hvaru. Da na Hvaru planiraju graditi hotel s vilama, vodeća globalna hotelijerska kompanija Four Seasons objavila je još u svibnju prošle godine, a sad je najavljen i predviđeni početak radova.

Riječ o investiciji vrijednoj oko milijardu dolara, a u turističkom kompleksu na Hvaru, planiraju zgraditi 240 smještajnih jedinica, s blizu 800 kreveta, i to u hotelu sa 120 soba te u 70-ak luksuznih vila i apartmana. Ova investicija trebala bi donijeti oko 320 novih radnih mjesta.

Završetak gradnje očekuju do 2019.

“Nadamo se da bi gradnja tog luksuznog turističkog kompleksa mogla početi do kraja godine, a završetak se očekuje do 2019.”, kazao je Dennis Wijsmuller, izvršni direktor Arqaam Capitala, tvrtke koja je glavni investitor u projektu.

Bojan Batinić iz Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) istaknuo je da je taj projekt prošle godine uvršten na listu strateških projekata i u operativnom smislu u visokom stupnju gotovosti. Dodao je da se očekuje dobivanje lokacijske dozvole, kojom će se definirati obuhvat zahvata i broj građevinskih dozvola.

‘Hrvatska jedno od vodećih tržišta u Europi’

Ministar turizma, Gari Cappelli, koji boravi u službenom posjetu Velikoj Britaniji, rekao je kako ta investicija predstavlja i nove zahtjeve za lokalnu zajednicu i turističke djelatnike u pogledu upravljanja destinacijom te u smislu ponude novih kulturnih, zabavnih, ugostiteljskih i drugih sadržaja.

Predstavnici Four Seasonsa kažu da je Hrvatska jedno od vodećih turističkih tržišta u Europi te popularno odredište za odmor za putnike visoke klase širom svijeta. Rekli su i da njihov nadolazeći projekt na otoku Hvaru predstavlja “uzbudljivu mogućnost za daljnje jačanje naše prisutnosti u Europi, što će i Hrvatskoj donijeti iznimnu kvalitetu i uslugu po kojoj je Four Seasons poznat širom svijeta”.