Glas poduzetnika pokrenuo je emisiju, danas je bila prva epizoda. Evo najzanimljivijih momenata

Razgovarali su i HUP-u, kreditima zbog korone i neradnim nedjeljama

ZADNJA IZMJENA: lip 1, 2020

Udruga Glas poduzetnika počela je s emitiranje poduzetničkog showa “UGP TV live”. Prva epizoda počela je oko 20.30 sati, a gosti s predsjednik Udruge poduzetnika Hrvoje Bujas te predsjednik uprave HAMAG – BICRO Vjeran Vrbanec. Emisija Glasa poduzetnika bavit će se aktualnim zbivanjima koja zanimaju poduzetnike, a sudionici će odgovarati na pitanja članova.

Na samom početku Bujas je govorio o osnivanju udruge, a objašnjava da je sve krenulo prije dva mjeseca. “Postoje prisilne udruge kao što su HGK i HOK. Mi to ne želimo. Smatramo da to moraju biti dobrovoljne udruge. S druge strane je HUP, to je dobrovoljna asocijacija. HUP sad ima svoje probleme. Umjesto problemima poduzetnika, oni se bave svojim problemima”, rekao je Bujas.

Ima mjesta i za njih i za HUP

Bujas je naglasio kako vjeruje da postoji prostor i za HUP i za njih. “HUP je orijentiran na velike firme, mi na srednje i malo poduzetništvo”, rekao je i dodao: “Kod nas ne postoji sat trkeljanja. Postoji ozbiljan rad, pripreme, borba do kraja”, rekao je Bujas.

Rekao je i kako su nekim ljudima iz HUP-a u dobrim odnosim, ali da s Majetićem nemaju nikakav odnos. “Oni su prvo mislili da smo mi neka grupica. Kad su vidjeli da imamo rezultat, počeli su nas shvaćati ozbiljno. Kad vidimo kakav će biti tamo novi kadar, mi ćemo moći s njima razgovarati”, rekao je Bujas.

Bujas dodaje i kako su po broju učlanjenih tvrtki duplo jači od HUP-a. “Mi dajemo support, što napraviti kad dođe inspektor. Oni se više neće ponašati kao šerifi”, rekao je.

Isplaćeno je 262 milijuna kuna

Predsjednik uprave HAMAG – BICRO Vjeran Vrbanec pohvalio je Udrugu Glas poduzetnika pa je pričao o kreditima za poduzetnike koje je pogodila kroza zbog koronavirusa. Kako kaže, dobili su 5300 zahtjeva za Covid-19 zajam, a dosad su obradili oko 1000 kredita. Isplatili su 262 milijuna kuna. Pričali su i o neradnoj nedjelji s kojom se Bujas ne slaže.

“Kao država umanjujemo ljudima šanse da zarade. Mi smo protiv toga”, rekao je Bujas i dodao kako je bilo poduzetnika koji su dobili pomoć od države, ali ona naposljetku nije završila kod njihovih zaposlenika. Naglasio je da je takvih zaposlenika manje te da su oni kao udruga na strani radnika: “To je njihov novac”, naglasio je Bujas.

Gepostet von Telegram.hr am Montag, 1. Juni 2020

 

Željka Orešković
Telegram autor
1218 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program