Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Herbalife sudskim putem traži da Twitter otkrije identitet korisnika koji ih je nazvao lopovima (i prevarantima koji uvaljuju pilule)

Protiv korisnika namjeravaju podnijeti tužbu zbog klevete

Globalno prisutna kompanija koja putem direktne prodaje nudi svoje nutricionističke pripravke Herbalife, podnijela je zahtjev američkom saveznom sudu u kojem traži od Twittera podatke o identitetu jednog korisnika te društvene mreže. Reuters prenosi da je korisnik čiji se identitet traži, u svojem postu okarakterizirao Herbalife kao “lopove, nasilnike i prevarante koji uvaljuju pilule.”

Herbalife je potvrdio da je zatražio podatke o IP adresi i detalje korisničkog računa koji je objavio sporni tvit, zbog podnošenja tužbe zbog klevete. “Profil korisnika pod nazivom @AfueraHerbaLIES sadrži ne samo klevetničke, podcjenjivačke i obmanjujuće postove o Herbalifeu i našim proizvodima, nego sadrži i brojne uvrede i napade na Herbalifeov menadžerski tim i članove, pa čak i na savezne zakonodavce”, naveli su u zahtjevu koji je predan u ponedjeljak na sudu u Illinoisu.

Prema Herbalifeu, korisnik Twittera optužio ih je da prodaju otrovne proizvode koji nisu prošli adekvatnu regulaciju te tako naštetio reputaciji i prodajnim rezultatima tvrtke. Korisnik kojem prijeti tužba ako sud odluči da Twitter mora dostaviti podatke o njegovom identitetu, također traži od Herbalifea da prestane izrabljivati imigrante iz Latinske Amerike koji rade za njih u SAD.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više