Horor igrica, čija je radnja smještena u Gorski kotar, mogla bi postati novi svjetski hit. Izgleda totalno fora

Pulski gaming studio svojom je novom igrom Saint Kotar ušao u završne faze Kickstarter kampanje

ZADNJA IZMJENA: srp 15, 2020
Foto: Red Martyr Entertainment

Kickstarter kampanja za psihološku-horor igru Saint Kotar, pulskog gaming studija Red Martyr Entertainment ušla je u završnu fazu. Deset dana prije kraja kampanje, skupili su preko 37.000 dolara (oko 33.000 eura), a do financiranja igre nedostaje još oko 6000 eura. No, kako to već biva kod Kickstarter kampanja, daljnjim skupljanjem novca, otvorit će se nove karakteristike igre. Ako skupe 40.000 eura, igra će biti dostupna i za konzole poput PlayStationa 4 i Nintendovog Switcha, a ako skupe 45.000 eura, financirat će se razvoj Backstory DLC-a, odnosno dodatnog proširenja igre.

Jedna od zanimljivih stvari na igri je glasovna gluma. Sa 45.000 eura financirat će se djelomična glasovna gluma, a ako prijeđu 49.000 eura, financirat će se potpuna glasovna gluma likova. Među glumcima koji bi likovima u igri dali glas je Happy Anderson, koji je najpoznatiji iz Netflixove serije Mindhunter, gdje je glumio serijskog ubojicu Jerryja Brudosa. Anderson je također utjelovio i lik Dr. Henrya Klimpta, iz Netflixove nove serije Snowpiercer.

Igru već sada možete testirati

Saint Kotar je psihološka horor avantura, s nekim modernim elementima klasično inspiriranog point and click gameplaya. Igra prati priču o Benedeku Dohnanyju i Nikolayu Kalyakinu koji pokušavaju pronaći istinu iza jezive serije ubojstava, navodno povezanih sa štovanjem vraga i vračanjem. Igrači kontroliraju dva lika, Dohannyja i Kalyakina, koji pokušavaju rasplesti priču koja se odvija u gradu Sveti Kotar krajem listopada 2006. godine, malom fiktivnom mjestu na području Gorskog Kotara.

Svaki postupak igrača i riječi koje izgovore u interakciji s drugim likovima utječu na priču. Kao inspiraciju, iz studija navode igre poput Broken Sworda, ali i autore poput H. P. Lovecrafta, Edgara Allana Poea i R. W. Chambersa. Kao inspiracija su poslužile i neke serije i filmovi, poput Se7ena, Twin peaksa i True Detectivea. Za slučaj da vas je igra zaintrigirala, možete prvo zaigrati prolog igre Saint Kotar: The Yellow Mask, koji sadrži između dva i tri sata radnje s djelomičnim voice actingom Happyja Andersona, a dostupan je na Steamu i itch.io, dok se igru može podržati i na stranicama Kickstartera.

Ivan Luzar
Telegram autor
1819 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program