Biznis & tech

Hotelijeri Valamar bitno su poboljšali najave rezultata za 2015. Digli su ih novogodišnji praznici i rezanje troškova

Mjerilo financijskih performansi EBITDA veća je 50 posto u odnosu na 2014.

FOTO: Valamar

Hotelska grupa Valamar Riviera na Zagrebačkoj je burzi u srijedu objavila da očekivane rezultate za 2015. značajno revidira na više. To se odnosi na konsolidirane poslovne prihoda i očekivanu EBITDA-u. Razlog revizije su, kako je navedeno u objavi na burzi, veći promet za vrijeme novogodišnjih praznika i uštede u operativnim troškovima. Očekivani prihodi bit će između 1.290 i 1.300 milijuna kuna što je oko 18 posto rasta u odnosu na 2014.

Očekivana EBITDA bez uključenih izvanrednih troškova i prihoda, 2015. će biti od 420 milijuna kuna do 425 milijuna kuna, što je rast od gotovo 50 posto u odnosu na 2014, a neprilagođena EBITDA marža bit će 32 do 33 posto, dok je 2014. bila 26 posto.

Rezultati su ponajviše rezultat restrukturiranja

“Naša se očekivanja temelje na privremenim prognozama za 2015. godinu te izostanku nastupa značajnijih negativnih posljedica rizika
kojima su izloženi društvo i grupa”, objavili su iz Valamar Riviere, “Napominjemo da se ovakvi iznimni rezultati u dijelu očekivanja moraju promatrati u kontekstu povećanja operativne efikasnosti uslijed reorganizacije i restrukturiranja poslovanja, značajnih ulaganja u portfelj i usluge koja su potaknula snažan rast, akvizicije društava u destinaciji Baška i općenito vrlo dobre turističke sezone. Utoliko na iznesenim očekivanjima za 2015. godinu nije uputno temeljiti višegodišnje projekcije budućih stopa rasta i konsolidiranih poslovnih rezultata”.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu