Hrvatski inovatori su rasturili na međunarodnom natjecanju u Seoulu. Vraćaju se kući sa šest medalja

Hrvatski inovatori dobili su dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje

ZADNJA IZMJENA: pro 2, 2019
Foto: Udruga Inovatora Hrvatske/Facebook

Na 15. Međunarodnom sajmu inovacija SIIF 2019., najvećem takve vrste u Aziji, Hrvatska je predstavila šest inovacija od kojih su dvije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i dvije brončanom medaljom.

Zlatne medalje osvojile su inovacije Dualno označavanje u vidljivom i bliskom infracrvenom spektru sa sitotiskarskom tehnologijom čiji su autori Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak, Klaudio Pap i Jana Žiljak Gršić sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta te Interakcija s računalom u realnom vremenu bazirana na metodi za izdvajanje pokretnih elemenata iz statične pozadine slike autora Vladimira Cviljušca sa istog Fakulteta.

Otvoren 15. Međunarodni sajam inovacija SIIF 2019., Seoul, Južna KorejaUdruga inovatora Hrvatske, uz potporu Hrvatske…

Gepostet von Udruga Inovatora Hrvatske am Mittwoch, 27. November 2019

Preko 800 inovacija iz svijeta

Srebrnom medaljom nagrađeno je Brodsko postrojenje za dobivanje energije dušikom autora Jasmina Nožinovića i Sonic Pills autorica Petre Crnetić i Lare Ljubičić iz tvrtke SONIC GROUP d.o.o. Brončane medalje osvojile su inovacije Unaprjeđenje numeričkog modela proračuna termičko-hidro-mehaničkih efekta na stijeni odlagališta iskorištenog nuklearnog goriva autorice Galle Uroić i mentora Želimira Veinovića sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mobilni bide autora Milana Zrnića.

Spomenuti sajam, na kojem je predstavljeno više od 800 inovacija iz 39 zemalja, održan je koncem studenoga u Seoulu. Sudjelovanje hrvatskih inovatora organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture, priopćila je udruga inovatora Hrvatske.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program