Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Openspace

Openspace I ovo postoji: jeftini uređaj koji glumi da ste za kompjuterom, kako bi šefovi mislili da neumorno radite

Pomiče miš kako vam kompjuter ne bi otišao u stanje mirovanja. Košta oko 30 dolara

FOTO: Unsplash

Poslodavci više nego ikad prate produktivnost radnika, djelomično zahvaljujući procvatu rada na daljinu. Istovremeno, zaposlenici se okreću raznim gadgetima kako bi nadmudrili softver za nadzor koji poslodavci možda koriste, kaže CNBC. Jedan od takvih alata je i pomicač miša, ili mouse jiggler, dostupan na Amazonu za 30 dolara koji bi trebao držati zaslon kompjutera uključenim.

Pokretač miša je uređaj za koji se tvrdi da ga računalo ne može otkriti. Uređaj simulira kretanje miša, sprječavajući da kompjuter ode u stanje mirovanja. Takozvani softver za nadzor ili tattleware neki poslodavci instaliraju na uređaje tvrtke kako bi se pratilo vrijeme koje zaposlenik provodi pred ekranom, upotrebu tipkovnice i klikova. Pokretač miša možda neće pomoći kod korištenja tipkovnice i klikova ali trebao bi pomoći na način da će zaslon kompjutera ostati uključen i kada ga ne koristite.

Može prevariti softver

Postavljanje mouse jigglera traje jednu minutu. Uključite kabel za napajanje u USB priključak na kompjuteru ili ga pričvrstite na punjač. Na lijevoj strani je narančasta tipka za uključivanje i isključivanje. Okrugla rotirajuća ploča se pomiče kada je uključen, to je mjesto gdje postavljate senzor miša. Nakon što je miš u ispravnom položaju, vidjet ćete kako se kursor na vašem ekranu sporo pomiče, sprječavajući monitor da ode u stanje mirovanja.

Sada možete ustati i otići raditi što želite, a kompjuter vam neće zaspati. Ovo vas naravno neće učiniti produktivnijima, ali može prevariti softver za nadzor da misli da još uvijek radite, ako taj softver ide provjeravati je li vam kompjuter aktivan.

Velike kompanije prate aktivnost na računalu

Nedavno istraživanje The New York Timesa pokazalo je da 80 posto od 10 najvećih privatnih poslodavaca u SAD-u prati metriku produktivnosti pojedinačnih radnika. Prema nedavnoj studiji Harvard Business Review, tajno nadziranje zaposlenika povećava vjerojatnost da će prekršiti upravo pravila koja ti sustavi pokušavaju kontrolirati.

Transparentnost je ključna za održavanje morala radnika. Objašnjavanje opsega i nadzora može povećati prihvaćanje takve prakse od strane zaposlenika za oko 70 posto, prema nedavnoj studiji Gartnera, tvrtke za savjetovanje o managementu, kaže CNBC.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više