Iz Agrokora je upravo priopćeno da je Ramljak potpisao finalnu verziju Promemorije o mjenicama

Ovo bi trebalo urediti odnose dobavljača i vjerovnika po pitanju mjenica

ZADNJA IZMJENA: tra. 18, 2017
Foto: PIXSELL

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak potpisao je finalnu verziju Promemorije o mjenicama Agrokora, stoji u priopćenju te firme.
Promemorija, kojoj je cilj uređivanje odnosa dobavljača i vjerovnika po pitanju mjenica, odmah nakon što je potpisana poslana je na adrese 159 dobaljvača i 31 banke, faktoring društva i drugih financijskih institucija.

U njoj se poštuje načelo suradnje i raspodjele rizika i troška. Agrokor također poziva sve zainteresirane strane, odnosno one koji imaju mjenične poslove s kompanijom, da ispunjavanjem i potpisom pristupnice Promemoriji pristupe do petka 21. travnja.

Mogu osigurati da se ne provode prisilne naplate

Kako stoji u priopćenju Agrokora, pristupanjem Promemoriji vjerovnici i dobavljači mogu osigurati da se uz određene uvjete nad dobavljačima ne provode prisilne naplate. “Naime, prema Promemoriji vjerovnici odnosno financijske institucije koje joj pristupe neće poduzimati radnje prisilne naplate do 31. svibnja 2017. godine, odnosno do duljeg datuma, uz uvjet sklapanja bilateralnog pravnog posla između vjerovnika i dobavljača.”, stoji u priopćenju.

Navode da su bilateralni pravni poslovi predviđeni promemorijom primjerice odgođeno plaćanje potraživanja do obustave postupka izvanredne uprave, u slučaju odobrenja tijela nadležnog za rad vjerovnika, zatim kredit odobren od strane kreditnih institucija ili drugi načini prihvatljivi vjerovniku i dobavljaču.

Bit će imenovana radna skupina

“U roku sedam dana od dana potpisa Promemorije bit će imenovana zajednička radna skupina koja će imati sedam članova, od kojih tri predstavnika vjerovnika, tri predstavnika dobavljača i jednog predstavnika Agrokora koji će koorodinirati rad grupe.

Zadaća radne skupine je pomoć u rješavanju tehničkih i provedbenih pitanja te koordinacija daljnje suradnje dobavljača, vjerovnika i Agrokora”, stoji u priopćenju Agrokora.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3125 članaka Više o autoru