Jack Dorsey je konačno stao na kraj glasinama da Twitter ukida ograničenje od 140 znakova

Dorseyjeva potvrda da limit 140 ostaje razveselila je većinu korisnika

ZADNJA IZMJENA: ožu. 18, 2016
Foto: Twitter

Suosnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey danas je u intervjuu za NBC stao na kraj glasinama da društvena mreža odustaje od ograničenja tvitova na 140 znakova.

Priče da Twitter eksperimentira s dužim tvitovima krenula je u listopadu 2015., i ponovno su krenule početkom ove godine, kada se spominjalo da kompanija radi na funkciji Beyond 140 koju su navodno trebali lansirati do kraja prvog tromjesečja. Prema tim informacijama, novi limit bi se popeo na 10.000 znakova po tvitu.

Tvitovi s ograničenjem od 140 znakova su zaštitni znak Twittera i ukidanje ograničenja vjerojatno bi drastično promijenilo kulturu i jezik te mreže. Ne treba posebno naglašavati da je mnogo korisnika sama pomisao na takvu promjenu razbjesnila.

Slično reakciju su požnjele glasine koje su se proširile u drugom mjesecu, kada se pričalo da Twitter uvodi algoritam za razvrstavanje tvitova kojim bi se, umjesto prema kronološkom redu, tvitovi prikazivali prema popularnosti i relevantnosti objava. Trending RIPTwitter skočio je na prvo mjesto, a na kraju je intervenirao i Dorsey, poručivši da ostaju real time platforma.

Na kraju je uvedena samo While you were away funkcija koja korisniku prikazuje najvažnije propuštene objave, a na newsfeedu se tvitovi i dalje prikazuju preka vremenu objave.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru